600 kişi, barış için koştu

Eskişehir´deki Gezi parkı protestolarında sopalarla dövülen ve tedavi gördüğü hastenede yaşamını yitiren 19 yaşındaki Antakyalı üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, doğum günü olan 18 Mart´ta (dün) Antakya´da düzenlenen Hata

HATAY 19.03.2018 10:33:50 0
600 kişi, barış için koştu

Akın Bodur/Antakya

 10 kilometrelik maratona katılan 201 kişi ile 4 kilometrelik halk koşusuna katılan 391 kişi, adımlarını barış için attı. Koşuya katılanlar arasında Ali İsmal´in annesi Emel ve babası Şahap ile akrabaları da katıldı.
Ailesinin, oğullarının ismini yaşatmak için kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Hatay Barış Koşusuna Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası da destek verdi. Atatürk ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı´nı da okuyan ´barış koşusu´na katılanlar arasında ellerinde Türk bayrağı taşıyan, tişörtlerinde 'Türkiye-Suriye kardeşliği kazancak' yazısı bulunan, çocuk arabasıyla katılanlar da bulundu.

Anne Korkmaz: Ali İsmail yaşatılıyor
15 hakemin görev aldığı Barış Koşusu öncesi gazetemize konuşan Ali İsmail Korkmaz´ın annesi Emel Korkmaz, 'Dün akşam çok güzel bir anma gecesi düzenlendi. Leman Sam´ın sahne aldığı gcede, binlerce yürek, doğum gününde Ali İsmail´i andı. Bugün de güzel geçeceğine inanıyorum. Oğlum aramızda olmasa da, o ismiyle yaşıyor. Ali İsmail´i yaşatan herkese teşekkür ediyorum' dedi. Anne korkmaz, 'Barış koşusu Hatay´da ilk kez düzenleniyor. inşallah, hepinizin, hepimizin adımları ile bunu çoğaltarak, sürdüreceğiz' diye konuştu.
Her zaman barışı savunduklarını, her yerde barışn olmasını istediklerini ifade eden Ali İsmail´in babası Şahap Korkmaz da, 'Barış için koşacağız ve Ali İsmail´i yaşatacağız. Ülkede, bölgede, kentte barış olsun. İnsanlar öldürülmesin, katledilmesin. Yöneticiler de bunun bilincinde olmalı' değerlendirmesini yaptı.
Ali İsmail´in abisi Gürkan Korkmaz da, törende yaptığı konuşmada, 'Keşke ülkelerarası barış koşusu yapabilsek. Barış adına. belki iki yıl sonra yapılır' diye konuştu. Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ömer Dolar, katılımın çok iyi olduğunu ve bundan sonrakı koşularda sayının artacağına, Ali İsmail´in barışla anılacağına inandığını ifade etti. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, Ali İsmail´in düşlerini yaşatmanın ve onun düşleri için buluşmanın bir onur olduğunu belirtti.
Antakya Parkı´ndan başlayan ve tarihin izlerini taşıyan sokak ve ´dünyada ışıklandırılan ilk cadde´ olan Kurtuluş Caddesinde süren koşu, Asi Nehri´nden Habib-i Neccar´a uzanan parkurda gerçekleştirildi.

Kimler dereceye girdi?
10 kilometrelik maraton koşusunun genel klasmanın kadınlar kategorisinde Tuba Güneş birinci olurken, Nadya Zuyeva Saçlı ikinci, Meltem Demir de üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise birinciliği Erkan Bacak elde ederken, Koray Het ikinci, Murat Mazı ise üçüncü oldu. Bu kategoride 18-24, 25-34, 35-44, 45-54 ve 55+ kategorisinde dereceye girenlere de kupaları verildi. Yarışmaya katılan tüm sporcular ise madalya aldı.
Halk Koşusunun kadınlar kategorisinde ise Zeynep Suadiye birinci, Funda Yılmaz ikinci ve Mine Ördek üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde de Kenan Kaya birinci, Eymen Kayıkçı ikinci, Okan Karaman da üçüncü oldu. 21 kilometrelik maraton koşusu ise iptal edildi.

Ödülle törenle verildi
Dereceye girenlere kupalarını Hatay Milletvekili Serkan Topal, HBB Başkanvekili Dolar, Defne Belediye Başkanı Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Ali İsmail´in annesi Emel Kokmaz´ın da arasında bulunan katılanlar tarafından verildi.
Ali İsmail´in doğum günü için önceki gün (17 Mart Cumartesi) akşam da anma gecesi düzenlendi. Antakya Meclis Kültür Merkezi´nde yapılan Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesinde, Leman Sam sahne aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22