'6+1 belediye'

Hatay Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Topal, yapılacak ilk yerel seçimde 24 Haziran´dan en çok veren Hatay´daki sadece üç ilçeyi değil, en az altı ilçe belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarını s?

SİYASET 13.08.2018 10:41:05 0

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur ile birlikte CHP İskenderun ilçe örgütüne yaptığı teşekkür ziyaretinde konuşan Hatay Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Topal, gazetemizin sorusu üzerine yerel seçim ve partisinin hedefine ilişkin olurak şunları söyledi: 'Son seçim (24 Haziran) sonuçlarıyla önümüzdeki süreçte yapılacak yerel seçimi değerlendirme doğru olmaz. yerel seçimler farklıdır. Kriterleri, adayları önemli ve farklı kriterlere sahiptir. yerel seçimler için önceki seçimlere, özellikle de son referanduma bakmak da gerekir.'

Milletvekili Topal, 15 ilçesi ve bir büyükşehir belediyesi bulunan Hatay´da yapılacak ilk yerel seçime ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Referandumda AKP ile MHP iktifak yapmasına rağmen, ´hayır´ bloğu kazandı. Bu nedenle son seçim sonuçlarıyla yerel seçim hesabı yapmak doğru değildir, olmaz da. Referandumu da hesaba katmalıyız. Biz şunu iddia ediyoruz. Son seçimlerde en çok ay aldığımız üç ilçeyi (Arsuz, Samandağ, Defne) değil, bunun dışında en az üç ilçeyi daha ve ayrıca Hatay büyükşehir Belediyesini de alacağız, oraları kazanacağız. Hem de en az 60 bin oy farkla alacağız. Duyduk ki birileri Hatay Büyükşehir Belediyesini almayı çok istiyormuş. Kaybedince de üzülmüş. Üzülmeye devam edecek. Çünkü, Hatay Büyükşehir Belediyesini alamayacak. Hatta şimdiki görevinden istifa etme karşımıza aday olarak çıksa bile Hatay´ı yine alamayacaklar' diye konuştu.

Mansuroğlu: Milletvekilleri ateşten gömlek giydi
Hatay Milletvekilleri Topal, Şahin, Güzelmansur ve Tokdemir´in 24 haziran seçimlerine ilişkin teşekkür amacıyla ilçe örgütüne yaptığı ziyaretin açılışında konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da ülkede ekonomi, ordu, eğitim, sağlık, hatta herşeyin siyasallaştığını bir ortamı yaşadığını belirtti. mansuroğlu, 'Böyle bir ortamda ateşten gömleği sırtlarına geçiren ve bir parça aydınlık için mücadeleye girişen dört milletvekilimize başarılar diliyorum' dedi.

Topal: İktidarımız sadece ertelendi
Teşekkür ziyaretinde konuşan Hatay Milletvekili serkan Topal ise 24 Haziran seçim sürecinde emek harcayan partililerine teşekkür etti ve 'Daha önce olduğumuz gibi bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız. Sizlerde her konuda öneri ve eleştiri bekliyoruz. Şuna inanın bunlar (AKP Hükümeti) gidecek ve biz geleceğiz. Sadece iktidarımızı ertelediler. Bunu samimi olarak söylüyorum' diye konuştu.

Tokdemir: 24 saat emrinizdeyiz
24 Haziran seçim sonuçlarıyla kendilerine görev veren ve destek olanlara teşekkür eden Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ise günün her saatinde, 24 saat, süreyle halkın emrinde olacaklarını ilan ettiğini söyledi. Milletvekilliği görevine başlamaları üzerine Hatay´ın seçilmiş dört milletvekili olarak CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na giderek, '4 milletvekili, 4 kardeş olarak geldik' dediklerini anlatan ve siyaset yaptıkları sürece bunu sürdüreceklerini ifade eden milletvekili Tokdemir, 'Çünkü, birlik ve beraberlik içerisinde olmadığımız sürece hiçbir sonuç çıkmıyor' dedi.
Milletvekili Suzan Şahin´i ´Demir Leydi´, milletvekili Topal´ı 'Meclisin en çalışkan milletvekili', milletvekili Güzelmansur´u da ´en karizmatik milletvekili´ olarak tanımlayan ve partililerinin getireceği her talebi çözüme kavuşmak için ilgilenip, tabip edeceklerini anlatan Hatay Milletvekili Tokdemir, şunları söyledi: 'Sizden tek ricam; Bu milletin kaderini belirleyecek tek kale olarak CHP kaldı. Bu kale yıkılırsa, başka kale, yuva, mecra yok. Sizden ricam, eleştirilerinizi yaparken çok dikkatli olalım. Partimize zarar verecek hiçbir harekette bulunmayalım.'

Güzelmansur: İskenderun´u kaybetme lüksümüz yok
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da 24 haziran seçim sürecinde partisine çalışan CHP´lilere teşekkür etti. Milletvekili Güzelmansur, 'İyi bir netice aldık mı? Tartışılır. HDP´ye kayan oylarımız var. Ama şimdi önümüzde yerel seçim var. İskenderun Belediyesini kazanmak istiyoruz. İskenderun´u kaybetme lüksümüz yok' dedi.
Seçimden önce AKP ile bazı siyasi parti yöneticilerinin 'CHP´ye oy verirseniz ekonomi iflas eder, dolar 6 lira, euro 7 lira olur' dediğini ifade eden Hatay Milletvekili Güzelmansur, şunları söyledi: 'CHP´ye oy vermediler de ne oldu? Eskiden dolar günde 100 lira artardı, şimdi biner lira artıyor. Bir günde lira yüzde 15 oranında değer kaybetti. Ama yandaş medyanın ekranlarına bakarsanız bunlar yok, ama nedense CHP´nin kurultayı tartışılıyor. İşte tam da bndan dolayı birbirimize sevgi, saygıyla yaklaşmamız ve yarpılacak yerel seçimleri nasıl alabileceğimizin düşüncesi içinde olayım.'

Şahin: Alabildiğimiz kadar belediyeyi almamız gerekiyor
milletvekilinin birlikte yaptığı teşekkür ziyaretlerine geç kaldıklarını ama bunun nedeninin mazbataların geç verilmesi ve meclis çalışması olduğunu anlatan Hatay Milletvekili Suzan Şahin de CHP´nin üç-beş ayda bir kurultay yapmaması gerektiğini belirtti.
Meclis´teki yasa görüşmelerinde, AKP ve MHP´li milletvekillerinin TBMM genel kurulu salonunda olmadığını ancak oylamanın yapılacağı haberini alınca salona geçtiğini belirten milletvekili Şahin, 'O salonda hakkı, hukuku ve eşitliği savunan tek parti ve milletvekilleri bizleriz. Bizler, bir milletvekilin oyu her şeyi değiştirebileceği düşüncesiyle her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. Mustafa Kemal ve Anadolu halkı, silahsız, kurşınsız, çarıksız bir koşullarda Kurtuluş Savaşı mücaüdelesini verdi ve kazandı. Bizlerin (halkın) o yokluk zamanına göre mücadele etmek için her şeyi var. Ama bunun için bir şey önemli; Kararlılık, azim ve inanç. İnanın bu ülkeyi böyle yönetemeyecekler. gidecekler. Biz buna inanıyoruz. Ama sizin de inanmanız ve mücçadele etmeniz lazım. Yerel seçimlerde de alabildiğimiz kadar belediyeyi almamız gerekiyor. Unutmayalım ki, İskenderun belediyesini kaybettiğimiz günün ertesi günü, 400 kişi işsiz kaldı. Önümüzdeki seçime bu kararlılıkla hazırlanmanızı istiyoruz. Bizlerin ve örgütümüzün önceliği, muhtarlarımız olacak. Elbette ki sivil toplum örgütleri de' dedi.
Hatay´ın ilk kadın milletvekili olma özelliğini kaybetmeyen kişi olduğunu savunan milletvekili Suzan Şahin, kadın ve gençlik kollarınzın seçimle geldiğinin unutulmamasını da istedi.
CHP´nin 5. sıra adayı Riyat Kırmızıoğlu´nun milletvekili olmasını çok istediğini ama olamadığını anımsatan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, şunları söyledi: 'Riyat Kırmızıoğlu´nun meclis´e gidememesine çok üzüldüm. Buna sebep olanlar elini vicdanına koysun ve sorsun; Kim kaybetti?'


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42