61 hektara mermer ocağı planı

İskenderun´un Akçay-Güzelçay mahallesi mevkiinde mermer ocağı yapılmasına yönelik projenin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Halkın Katılım Toplantısı, yöre halkından kaçırılarak yapılmaya çalışılıyor.

GÜNCEL 5.07.2022 16:35:22 0
61 hektara mermer ocağı planı

Akın Bodur/İskenderun

 Davut İnşaat ve Sanayi Ticaret tarafından R: 201802099 ruhsat numaralı sahada kurulması planlanan mermer ocağının ÇED toplantısı, ocağın kurulacağı yerleşim alanı Akçay-Güzelçay mahallesi kilometrelerce uzaktaki Yunus Emre Mahallesi 2 Nolu Taziye Evinde yapılmaya çalışılıyor. Yöre sakinleri ise olaya tepki gösterdi.

Halktan kaçırılan ÇED, yarın yapılacak
Yunus Emre Mahallesindedeki ÇED toplantısı, yarın ( Temmuz Perşembe) saat 14.00´da başlayacak. Toplantının, yapılması hedeflenen taziye evinde askı yoluyla bölgedeki sakinlere duyurulmazken, Yunus Emre Mahallesinde olması halinde yöre halkının toplantıya katılma şansı bulunmuyor.

İskenderun Belediye Meclisi eski Üyesi ve Akçay mahallesi sakinlerinden Osman Çolak, 5 Temmuz İskenderun´un, emperyalist güçlerden kurtuluşunun yıl dönümü. İskenderun´un şimdi de yeşillikleri, dağlarını emperyalistlerden kurtarmaya çalışıyoruz' dedi.

Ormanda 72 hektara planlanıyor
Mermer tesisinin Amanos Dağındaki 72 hektarlık ormanlık alana yapılmak istendiğini belirten Çolak, 'Akçay mahallesini ilgilendiren konu, Yunus Emre mahallesinde ÇED´e çıkarılıyor' dedi ve olayı Ali-Cengiz Oyunu olarak niteledi. Mermer ocağının yıllık üretiminin 14.814 metreküp, aylık üretiminin 1.234,5 metreküp, günlük üretiminin ise 49,4 metreküp olmasının planlandığı belirtildi.

Dernek, ÇED toplantısının iptalini istedi
Akçay Çevre ve Sosyal dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek, dün İskenderun kaymakamlığına verdiği dilekçede, ormanlık alana kurulması planlanan mermer ocağının 61,60 hektarlık almanı kapsadığını belirtti. Proje sahasının Akçay (Güzelköy) Mahallesine yaklaşık 1.100 metre, Aşkarbeyli mahallesine de 700 metre mesafede olduğunu anlatan Bebek, ÇED´in yapılabilmesi için ÇED Yönetmeliğin 9. maddesi kapsamında yerel ve yaygın gazetede ilan edilerek halka duyurulması gerektiğini ifade etti. Dernek başkanı Bebek, toplantının yakın yerleşim yerleri yerine Yunus Emre mahallesinde planlandığı anlatılan dilekçesinde şunlara yer verdi: '... belirtilen adres, yaklaşan kurban Bayramı öncesi, arefe gününden bir gün önceye denk gelmiş olup yoğunluğun ve telaşın had safhada olduu bir dönemdir. Ayrıca Alçay halkının Yunus Emre mahallesine ulaşması da çeşitli sorlukları (vasıta, araç, mesai, ulaşım) beraberinde getireceğinden yanlış olmuş ve halkın kolaylıkla bilgi almasını önleyici niteliktedir. Ayrıca ÇED toplantısının yapılacağı adres olan Yunus Emre Mahallesi İskenderun Belediyesi 2 Nolu Taziye Evinde, Yunus Emre Mahallesi Muhtarlığı binasında herhangi bir duyuru ve elan olmadığı 05 Temmuz 2022 tarihi ile tarafımızdan tespit edilmiştir. Tütm bu sebep ve nedenlerden dolayı yapılmak istenilen ÇED toplantısının iptal edilerek, yasalarımıza uygun şekilde değerlendirilmesini arz ve talep ederiz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19