65 yaşa ücretsiz çay-kahve

İskenderun Belediyesi tesislerine giden 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar çay-kahve ücreti ödemeyecek.

GÜNCEL 4.09.2019 10:14:59 0
65 yaşa ücretsiz çay-kahve

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Belediye Meclisi, önceki gün başladığı Eylül ayı toplantısında belediye tarafından işletilen sosyal tesislerden 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların içtiği çay ve kahveden ücret alınmaması teklifini oy birliği ile kabul etti. Uygulama 01 Ekim 2019 tarihinde başlayacak. Mecliste konuşan belediye başkanı Fatih Tosyalı da benzer sosyal çalışmalar devam edeceğini söyledi.
Belediye meclisi, belediye ait tesislerin daha verimli bir şekilde işletilebilmesi için meclisin belirlediği fiyat tarifesi üzerinden satış yapma şartı ile belediyenin yüzde 100 iştirakçısı olduğu İSKENT´e devredilebilmesi, işgal ve kirada olup işgali sonlandıracak olanlarla kira sözleşmesi sonunda belediye kullanımına geçecek olan tesislerin de İSKENT´e devredilebilmesi için belediye başkanı Tosyalı´ya oy birliği ile yetki verdi. İskenderun Belediyesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelikte değişiklik yapılmasını ve Aşkarbeyli mıntıkası 6322 sayılı parselin trafo yeri olarak kullanılmak üzere TEDAŞ genel müdürlüğüne bedelsiz olarak 25 yıllığına tahsis edilmesi tekliflerini de oy birliğiyle kabul eden meclis, 1. Mıntıka 1952 parsel A Blok Kat: 1 5 nolu dairenin Türkiye Muharip Gaziler Derneğine 5 yıl süreyle ücretsiz tahsis edilmesi teklifini ise komisyona havale etti.
Mecliste konuşan belediye başkanı Fatih Tosyalı da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Halka en iyi hizmeti vermek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sürekli halkın içindeyiz. Sorunları yerinde tespit ediyor sorunları belediye imkânları ölçüsünde çözüyoruz. Sahilde devam eden led aydınlatma çalışmaları tamamlanmak üzere, kısa bir süre bir açılış töreni düzenleyeceğiz. Sosyal tesisleri daha nezih daha güzel bir hale getirmek için çalışıyoruz. Halk hizmetin en güzelini hak ediyor.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07