670 dönüm zeytinliğe TOKİ konutu

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ'ın Değirmenbaşı Mahallesi'nde içinde 30-40 yaşında zeytin ağaçlarının olduğu 670 dönüm arazinin TOKİ'ye devredildiğini söyledi.

SİYASET 5.01.2023 09:17:00 0
670 dönüm zeytinliğe TOKİ konutu

İskenderun/SES

TBMM genel kurulunda konuşan Milletvekili Güzelmansur, bölge halkının yüzde 70'inin geçimini zeytin ağaçlarından sağladığı için bu nedenle mağduriyet yaşadığını ifade etti. Milletvekili Güzelmansur, "Daha önce de Hatay Alahan'da 114 dönümlük zeytinlik alanın TOKİ'ye devredildi. Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir?" diye konuştu.

Hatay'ın, Akdeniz Bölgesi'nde zeytin üretiminin en çok olduğu il olduğunu belirten Milletvekili Güzelmansur, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde zeytin üretiminin yüzde 10'una yakını Hatay'da üretiliyor. Zeytin, Hatay için bu kadar önemli bir ürün ama zeytinlikler imara açılarak zeytin ağaçlarımız bir bir yok edilmek isteniyor. İçinde binlerce zeytin ağacı olan araziler TOKİ'ye devrediliyor, Değirmenbaşı mahallesinde içinde zeytin ağaçları olan 670 dönüm TOKİ'ye devredilmiş; burada otuz beş, kırk yıllık zeytin ağaçları var, mahallenin yüzde 70'i buradaki zeytinden geçimini sağlıyor. Kimse 'TOKİ ev yapmasın' demiyor. Konut yapılacak onlarca yer varken neden zeytin ağaçlarının olduğu araziler seçiliyor? Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir? Bu yanlışlıktan acilen dönülmeli. Zeytin ağaçlarının ve vatandaşlarımızın rahat bırakılmasını istiyoruz."


Anahtar Kelimeler: dönüm zeytinliğe konutu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19