6.8 milyon liralık mezba

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yapılan, Türkiye´nin en büyük 3. Mezbahanesi olduğu belirtilen Antakya Üzümdalı Canlı Hayvan Borsası ve Mezbahane Projesinin yapımı tamamlandı.

8.09.2017 12:26:24 0
6.8 milyon liralık mezba

 Hatay´ın 15 ilçesine hizmet vermesi düşünülen mezbahanın yapım çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. 

HBB´den yapılan yazılı bilgilendirmede, 3000 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen mezbaha tesisinin günlük 70 büyükbaş 210 küçükbaş hayvan kesimi yapılacak kapasitede hizmet vermesinin planlandığı, Mezbahane projesinin 6.8 milyon liraya malolduğu ve 95 kesimhanesinin bulunduğu belirtildi.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´daki hayvancılık sektörüne taze kan olacak yeni tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. HBB´den yapılan açıklamaya göre, tesis hakkında teknik bilgi veren Savaş, şunları kaydetti: “Akdeniz bölgesinin en modern ve kapsamlı tesisini ilimize kazandırdık. Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde Üzümdalı mevkiinde yapmış olduğumuz, içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların pazar yerinin bulunduğu ve büyük bir mezbahanenin olduğu tesisin kullanımı için gün sayıyoruz. Projenin faaliyete başlaması ile mevzuatlara ve standartlara uygun olarak alım ve satım gerçekleştirilmesi bununla birlikte hayvancılık sektörünün gelişimi ile hayvansal ürünlerin pazarlanmasına imkân sağlanacak. Son teknoloji ürünlerin kullanıldığı tesisimizin içerisinde hayvanlar gelmeden onların kameraya alınmış şekliyle tasvir eden filmleri gösterilerek, satış yapabileceğimiz büyük bir müzayede salonunda alıcılara sunacağız. Çevre yolu üzerinde zaman zaman can kaybına sebep olan hayvan pazarındaki sıkıntıları gidermek ve esnafımızın mağduriyetinin de önüne geçmek amacıyla hayvan pazarını da Üzümdalı´nda kurulan tesisimizin içerisine dahil edeceğiz. Son teknolojiye ve tamamen hijyen koşullarına uygun olarak inşa edilen Üzümdalı Mezbaha tesisinin açılışını gerçekleştirmek için gün sayıyoruz. Hatay´ımıza böylesine kapsamlı ve donanımlı güzel bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı olsun dileklerimiz iletiyorum.”


Anahtar Kelimeler: milyon liralık mezba

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23