7 saatte kontrol altına alındı

Bakras´ta 35 hektar orman yandı

GÜNCEL 18.07.2018 12:41:13 0
7 saatte kontrol altına alındı

Akın Bodur

Hatay´da son iki haftada orman yangını sayısında artış yaşanırken, yöredeki orman ve orman örtüsü miktarı da azalıyor. Belen´in Bakras mahallesinde önceki gün çıkan orman yangınında, yine bölge ormanı yok oldu. Belen´in Bakras mahallesinde ve Bakras Kalesi yakınlarında çıkan yangında 35 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Rüzgar, yangını şiddetlendirdi
Bölgede eser rüzgarın şiddetini arttırması üzerine yayılan orman yangınını söndürmek için üç ayrı cephede hapsetmeye çalışan orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Bakras´taki yangına havadan 7 helikopter ve 2 uçak; karadan da 40 arazöz, 20 su tankı, 5 dozer, 3 greyder ve 15 teknik eleman ve 250 orman işçisinin görev aldığı 10 orman söndürme timi ile müdahale edildi. Yangında 1 işçi yaralandı.

7 saatte kontrol altına alınabildi
Rüzgar nedeniyle yangını kontrol altına almakta zorlanan orman işletme müdürlüğü ekipleri, yangının 30 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti. Bakras bölgesindeki yangından etkilenen alanan 20 hektarlık alanın tepe, 15 hektarın da orman örtüsü olduğunu belirten yetkililer, rüzgarın saatte 40 kilometre hızla Güneybatı´dan esmesinin yangını kontrol altına alma ve söndürmeyi zorlaştırdığını, 7 saatte kontrol altına alınan yangının söndürülüp, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Çıkış nedeni ne?
Yangının çıkış nedeninin soğutma çalışmalarının tamamlanması sonrasında yapılacat incelemede ortaya çıkacagını belirten yetkililer, yangının çok büyük bir olasılıkla bahçe temizliği nedeniyle çıktığı görüşünde olduğunu ifade etti.

Yangına karşı her yıl uyarı yapılıyor
Son iki haftada Kırıkhan, Arsuz, Dörtyol ve Yayladağı bölgesinde de yangın çıkmıştı. Hatay Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, nisan ayında yaptığı toplantıda aldığı kararlar arasında, Orman Kanunu hükümlerine göre, ormanlara dört kilometre mesafede bulunan yerler ile mahalle sahaları içinde kalan alanlarda anız ve benzeri bitki örtüsü yakmak yasak olduğunu ve aykırı davrananlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanacağını ifade etmişti.


Anahtar Kelimeler: iskenderun

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00