7. Teknoversite Günleri başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) bu yıl 7.sini düzenlediği Teknoversite Günleri bugün başladı.

EĞITIM 13.05.2022 17:40:01 0
7. Teknoversite Günleri başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) kurulduğu yıldan bu yana her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği; tescili İSTE´ye ait olan Teknoversite Günleri´nin 7.si başladı.

İki gün sürecek konferansların, standların, Gökyüzü Milli Takımımız Türk Yıldızları gösterisinin ve konserlerin yer aldığı programın açılışı İSTE Merkez Yerleşkesi Turkuaz Salon´da yapıldı. Düzenlenen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı,  Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İŞ- KUR Müdürü Hüsnü Çelik, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun´un önde gelen iş insanları, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda selamlama konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Rektör Depci, “Yeni kurulan ve teknik üniversitenin olmazsa olmazı olan laboratuvarlar; yapılan iş birlikleri ve imzalanan kurumlar arası protokollerle sürdürülebilir gelişim yönünde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Tosyalı: Başarı şansta değil çalışmakta saklı

Teknoversite Günleri´nin Açılış konuşmasını yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı,  ‘başarının şansta değil çalışmakta saklı olduğunu´ savundu, ‘tüm zamanlarda insanların ya yeniliklerin öncüsü olduğunu, ya yenilikleri takip ettiğini ya da yenilikleri reddettiğini´ vurguladı. Tosyalı, “Biz Tosyalı Holding olarak ilkleri düşündük, planladık ve hayata geçirdik. Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaptığımız işler bunun göstergesidir” dedi.

“Temiz ve şeffaf yönetim ve üretim vizyonunu” benimsediklerini de sözlerine ekleyen Fuat Tosyalı “Başlanılan her işin nihai amacı kazanmaktır. Ben bu işi neden yapıyorum diye sormak ve yapılan işi en iyi şekilde yapmak, böylece hem kişisel hem de ülke için başarılar elde etmek önemlidir” diye konuştu. Gelecek nesiller için temiz bir dünya bırakmak üzere çevreci ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına dayanan tesislerde üretim yaptıklarını, networkinglere ve ortak çalışmalara önem verdiklerini anlatan Tosyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün burada konuştuklarımızdan aklınızda kalmasını umduğum şey fikirlerin ve çalışmanın ne denli önemli olduğudur. Daima daha mükemmelinin olduğunu bilmeli ve buna göre çalışmalısınız. Çünkü mükemmellik ancak çok çalışmakla mümkündür. Sevdiğiniz şeyin ne olduğunu bulun ve onu sürdürmek için elinizden geleni yapın. İşte o zaman mutlu olacaksınız.”

Turkuaz Salondaki programın ardından katılımcılar İSTE Teknoversite Günleri kapsamında Merkez Yerleşkede kurulan standları gezdi. Öğrenci projeleri ile ilgili bilgi alan protokol üyeleri çalışmalarla yakından ilgilendi, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cuma namazı yerleşkedeki camide

İSTE Karatoyuk Cami´nde ilk Cuma Namazı da İSTE Teknoversite Günleri´nin 7.sinde kılındı. Cuma Namazının ardından İSTE Gastronomi ve Fuar Merkezinde öğle yemeği ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: Teknoversite Günleri başladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19