7. Teknoversite Günleri başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) bu yıl 7.sini düzenlediği Teknoversite Günleri bugün başladı.

EĞITIM 13.05.2022 17:40:01
7. Teknoversite Günleri başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) kurulduğu yıldan bu yana her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği; tescili İSTE´ye ait olan Teknoversite Günleri´nin 7.si başladı.

İki gün sürecek konferansların, standların, Gökyüzü Milli Takımımız Türk Yıldızları gösterisinin ve konserlerin yer aldığı programın açılışı İSTE Merkez Yerleşkesi Turkuaz Salon´da yapıldı. Düzenlenen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı,  Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İŞ- KUR Müdürü Hüsnü Çelik, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun´un önde gelen iş insanları, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda selamlama konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Rektör Depci, “Yeni kurulan ve teknik üniversitenin olmazsa olmazı olan laboratuvarlar; yapılan iş birlikleri ve imzalanan kurumlar arası protokollerle sürdürülebilir gelişim yönünde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Tosyalı: Başarı şansta değil çalışmakta saklı

Teknoversite Günleri´nin Açılış konuşmasını yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı,  ‘başarının şansta değil çalışmakta saklı olduğunu´ savundu, ‘tüm zamanlarda insanların ya yeniliklerin öncüsü olduğunu, ya yenilikleri takip ettiğini ya da yenilikleri reddettiğini´ vurguladı. Tosyalı, “Biz Tosyalı Holding olarak ilkleri düşündük, planladık ve hayata geçirdik. Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaptığımız işler bunun göstergesidir” dedi.

“Temiz ve şeffaf yönetim ve üretim vizyonunu” benimsediklerini de sözlerine ekleyen Fuat Tosyalı “Başlanılan her işin nihai amacı kazanmaktır. Ben bu işi neden yapıyorum diye sormak ve yapılan işi en iyi şekilde yapmak, böylece hem kişisel hem de ülke için başarılar elde etmek önemlidir” diye konuştu. Gelecek nesiller için temiz bir dünya bırakmak üzere çevreci ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına dayanan tesislerde üretim yaptıklarını, networkinglere ve ortak çalışmalara önem verdiklerini anlatan Tosyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün burada konuştuklarımızdan aklınızda kalmasını umduğum şey fikirlerin ve çalışmanın ne denli önemli olduğudur. Daima daha mükemmelinin olduğunu bilmeli ve buna göre çalışmalısınız. Çünkü mükemmellik ancak çok çalışmakla mümkündür. Sevdiğiniz şeyin ne olduğunu bulun ve onu sürdürmek için elinizden geleni yapın. İşte o zaman mutlu olacaksınız.”

Turkuaz Salondaki programın ardından katılımcılar İSTE Teknoversite Günleri kapsamında Merkez Yerleşkede kurulan standları gezdi. Öğrenci projeleri ile ilgili bilgi alan protokol üyeleri çalışmalarla yakından ilgilendi, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cuma namazı yerleşkedeki camide

İSTE Karatoyuk Cami´nde ilk Cuma Namazı da İSTE Teknoversite Günleri´nin 7.sinde kılındı. Cuma Namazının ardından İSTE Gastronomi ve Fuar Merkezinde öğle yemeği ikram edildi.

Anahtar Kelimeler: Teknoversite Günleri başladı

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00