'7 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum'

Antakya´da Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan hakkında, Dilek Doğan´ın ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Devletin askeri veya emniyet teş

GÜNCEL 14.02.2020 11:04:23 0

 

Antakya/SES
 Duruşma sonrası konuşan Emsal Atakan, 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini belirterek, kendisi yargılanırken oğlu ile ilgili davanın henüz açılmadığını hatırlattı.
Hatay 3´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya Emsal Atakan´a destek olmak amacıyla HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz´ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ile sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Duruşmada savunma yapan Atakan, oğlu için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ancak kendisine dava açıldığını belirtti. Atakan, paylaşımında kolluk kuvvetlerine bir hakaret ve kast içermediğini, katledilen çocukları için adalet talep ettiklerini söyledi.
Müvekkilinin beraatını talep eden Atakan´ın avukatı Hatice Can, yapılan paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Av.Can, “Emniyet güçlerini aşağılama iddiası ile Emsal Atakan´ın yargılandığı dava için buradayız. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken bir paylaşım nedeni ile sanık olarak yargılanmaktadır. Maalesef sanığı emniyet güçleri olduğu zaman girdiğimiz davalarda cezasızlıkla mücadeleye dönüşür, kendileri demokratik zeminde sosyal medyada eleştirildiği zamanda ise eleştiriyi yapanlar sanık olarak yargılanmakta” şeklinde konuştu. Bir sonraki celse, 26 Mart´ta erteledi.
Duruşma sonrası yapılan açıklamada konuşan Atakan, “Oğlumun katillerinin yargılanması için 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum. Oğlumun davasını açmadılar. Benim hakkımda dava açtılar. Sırf katillere katil dediğim için hakkımda dava açıldı. Herkesin bütün Türkiye´nin gözü önünde Dilek Doğan´ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü. Benim kolluk güçlerine ya da askere herhangi bir kastım yoktur. Ben sadece katillere katil diyorum. Katillere de katil deniliyor. Bizler katledilen çocuklarımız için adalet talep ediyoruz' dedi.

Milletvekili Tülay Hatimoğulları da, burada yargılananın Emsal Atakan değil, düşünce özgürlüğü, Gezi´nin yarattığı ruh ve Gezi´nin ta kendisi olduğunu, Ahmet Atakan´ın faillerinin cezalandırılması için dava dahi açılmazken, Ahmet Atakan´ın annesinin yargılanmasının izah edilemez olduğunu vurguladı. Hatimoğulları, şunları ifade etti: “Ali İsmail´in cezası onanmış failinin Gezi davasına müdahil edilmesi, Ahmet Atakan´ın cenazesine katıldığım gerekçesi ile dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke açılması ve Ahmet Atakan´ın katilleri değil de oğlu katledilen annenin yargılanması... Bu ülkedeki adaletsizliğin, hukukun iktidar tarafından nasıl yönlendirildiğini bir kez daha göstermiştir.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62