7.500 kalp tedavisi

İskenderun ve Devlet Hastanesi koroner anjiyografi ünitesinde 7 bin 500 hastaya, tanı–teşhis ve tedavi hizmeti verildi.

GÜNCEL 25.07.2018 10:55:35 0
7.500 kalp tedavisi

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da 6.000 kişiye anjiyo, 20 hastaya kalp pili

İskenderun Devlet Hastanesi Anjiyografi ünitesinin 2016 Ocak ayında hizmete girdiğini, o tarihten bu güne kadar 6.000 hastaya anjiyo işleminin başarıyla yapıldığı, bu yılın başlarında ise açık kalp ameliyatına başlanarak, bugüne kadar 20 hastaya by-pass ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi. İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, anjiyografi ünitesinde, Dr. Ercan Türk, Dr. Hülya Turgut, Dr. Gürkan Dinler, Dr. Murat Başıbüyük, Dr. Şefik G. Fatihoğlu, Dr. Nihat Canbolat ile kalp damar cerrahı uzmanı Dr.Kıvanç Bayatlı´nın görev yaptığını açıkladı.

Antakya´da 1.500 kişiye tedavi
Hatay Devlet Hastanesinde ise 24 Ocak 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan koroner anjiyografi ünitesinde 1.500´e yakın hastaya, tanı–teşhis ve tedavi hizmeti verildi. Tedavi gören hastalardan 27´sine kalp pili uygulaması yapıldığını ifade eden Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Günal, 'Kardiyoloji ünitesinde, koroner anjiografik görüntüleme, acil ve elektif perkutan koroner girişim ve stentleme, geçici ve kalıcı kalp pillerin takılması, elektrofizyolojik çalışma (EPS), periferik anjiografi ve stentleme işlemleri, transtorasik ekokardiyografi, transozefagial ekokardiyografi, kontrast ekokardiyografi, stres ekokardiyografi, treadmill efor testi gibi işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ünitede dokuz kardiyoloji uzmanı, altı kalp damar cerrahi uzmanı hekim kadrosu ile hizmet veriliyor. Ünitede ayrıca altı hemşire, iki radyoloji teknisyeni, dört destek personeli görev yapmaktadır. Ünitenin normal çalışma saatleri 08.00-16.00 saatleri arasında olmakla beraber hasta işlemleri tamamlana kadar sağlık ekibimiz mesai saati gözetmeksizin görev yapmaya devam etmekte' açıklamasını yaptı. Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Dr. Günal, 'Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte vatandaşların çevre illere sevk edilmesinin önüne geçildi. By-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıkları da çok yakında tamamlanacak ve açık kalp ameliyatlarına başlanabilecek' dedi. Anjiyografi ünitesinde kardiyoloji uzmanlığı dalında Dr. Barış Kavvasoğlu, Dr. Yeliz Sökmen, Dr. Sefa Nuri Aldemir, Dr. Selahattin Danahaliloğlu, Dr. Güven Gül, Dr. Şule Büyükkaya, Dr. Ali Kılınç, Dr. Sayın Çağlar, Dr. Habbaş Fırıncıoğulları; Kalp damar cerrahisi uzmanlığında Dr. Mehmet Aslan, Dr. Mahmut Kış, Dr. Mustafa Mavi, Dr. İlker Dal, Dr. Ferruh Elbir, Dr. Hakan Göçer´in görev yaptığı açıklandı.

Hastaneye cihaz ve personal takviyesi yapılacak
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Sağlık Bakanlığının bu yılı içerisinde hastane için tedarik edeceği ikinci anjiyografi cihazı ile birlikte hizmet kapsamı daha da genişleyeceğini ifade etti. Dr. Yılmaz, 'Yapılacak personel planlaması ile birlikte 24 saat esası ile akut gelişen durumlarda acil müdahaleye uygun hale getirilecek. Hatay Devlet Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesinde yapılan operasyonların hiç birinde her hangi bir komplikasyon gelişmemiş olup, başarı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Hastanelerimizde başarılı operasyonlara imza atan başta uzman hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22