790 güreşçi yarıştı

11. Türkiye Aba Güreşi Şampiyonasında, ülkenin 33 şehrinden gelen 790 güreşçi yarıştı.

SPOR 28.07.2022 11:41:20 0
790 güreşçi yarıştı

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hatay´ın anavatana katılışının 83. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 11. Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası sona erdi. 60´a yakın hakem ve gözlemcinin görev yaptığı şampiyonada, güreşçiler 10 farklı sıklette rakipleriyle mücadele etti.

HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi´ndeki mersahta yapılan müsabakalarda, güreşçiler, şampiyon olabilmek için mücadele verdi. Müsabakalarda 45 kiloda Konya´dan Mücahit Alıcı, 50 kiloda Kahramanmaraş´tan Ozan Datlı, 55 kiloda Hatay´dan Hamut Hanelçi, 60 kiloda Hatay´dan Ferhat Kılıç, 65 kiloda Ankara´dan Yusuf Uraz, 70 kiloda Ankara´dan Fatih Önalan, 75 kiloda Ankara´dan Hüseyin Bakır, 80 kiloda Ankara´dan Hasan Kaya, 90 kiloda Kocaeli´nden Şahin Turşak ve 100 kiloda Gaziantep´ten Barış Güngör Türkiye şampiyonu oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş verdi.

Güreşlerin açılışında konuşan HBB Başkanı Savaş, 'Bugün yaptığımız Türkiye şampiyonası, eylül ayında yapacağımız dünya şampiyonasının habercisidir. Dünya şampiyonamıza yaklaşık 45 ülkeden güreşçi gelecek. Biz artık dünyaya açıldık. Güreşçilerden seyircilere kadar artık bu sporun hakkını vermeliyiz. Aba güreşini modern, estetik ve tüm dünyanın kabul edeceği bir formata taşımak için çalışmaya devam ettik' dedi ve sporculara başarı diledi. Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı İbrahim Öztek ise, aba güreşinin İspanya´dan Sibirya´ya, Moğolistan´dan İtalya´ya kadar farklı coğrafyalarda yapıldığını belirtti. İran, Gürcistan, Almanya gibi ülkelerde aba güreşleri için önemli organizasyonların yapıldığını anlatan Öztek, “Türk´ün eseri dünyada tanınır hale geldi' diye konuştu ve aba güreşinin tanıtılması için yaptığı çalışmalardan ötürü Savaş´a şilt verdi.


Anahtar Kelimeler: güreşçi yarıştı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19