8 bin nüfuslu mahalleye sağlık merkezi

Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi, Gültepe´de hizmet veriyor

SAĞLIK 8.09.2021 19:15:42 0
8 bin nüfuslu mahalleye sağlık merkezi

İskenderun/SES

İskenderun´da iş insanı Ali Özyurt´ tarafından yaptırılan Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi, törenle açıldı. Gültepe Mahallesi´ndeki Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezinin açılışına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, iş insanı Ali Özyurt, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri de katıldı.
Törende konuşan Hatay Valisi Doğan, “Vekilim sadak-i cariye dedi. Anadolu´nun her ilini gezdiğimizde, çevreye baktığımızda ecdadında bu tür şifahaneler yaptığını göreceksiniz. Ali bey bu protokolü imzalarken çok heyecanlıydı, çok mutluydu, belki çok fazla hayır işledi, bilmediğimiz belki çok sadakası var, ama burası onun için biraz özel bir yer. Biz de kendisinin bu isteğinden dolayı en çok ihtiyaç hasıl olan bu bölgede inşa edilmesinin uygun olacağını düşündük. Buradaki hizmetlerin kalitesinin çok iyi olacağına inanıyorum, çünkü Türkiye artık sağlık sektöründe çok ciddi yatırımlar ve hizmetler yapmakta. Yurt dışından sağlık hizmeti için Türkiye´ye gelen insanların, sağlık turizminin olduğu bir ülke haline geldik ama önceliğimiz kendi insanımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek, pandemi döneminde herkes bunu fark etti ve gördü. Dünyanın her tarafında, Avrupa´da, gelişmiş ülkelerin hastanelerinde yer bulunmazken, biz hiçbir vatandaşımızı dışarda bırakmadık, hepsinin tedavisini en üst seviyede yaparak şifa bulmalarına vesile olduk. Ben tekrar hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum, hanımefendi çok duygulu, burada olan akrabaları da bu duygu içerisindeler, yaptıkları işin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun bizde farkındayız. Yapmış olduğunuz bu katkıdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hatay Valiliği adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Hatay İl Sağlık Müdürü Habbolat, '8 bin nüfuslu Gültepe Mahallesinde halka hizmet verecek olan Emre Asım Özyurt Aile Sağlık Merkezi, Ali Özyurt tarafından merhum evladı Emre Asım Özyurt hayrına 350 metrekarelik bir kapalı alana sahip olarak, yaklaşık 1 milyon TL maliyetli. 25 Mart 2021 tarihinde inşaata başlayacak şekilde planlaması yapıldı ve 3 ay içerisinde bitirildi. 3 aile hekimi birimi olarak planlama yapılmış olmasına rağmen ilk olarak 2 hekim tarafından hizmet sunulacak. Pandemi sürecinde bu tip hizmetlerin önemi bir kat daha arttı. İlin her köşesinde olduğu gibi Gültepe Mahallesinde de muayene, aşı çalışmaları, bebek takipleri, gebe takipleri ve kronik hastalıklar hususunda ki takipler gibi sağlık hizmetleri, sağlık çalışanlarımız tarafından halka verilmeye devam edecek' dedi. Hatay Milletvekili Özel ise, “Burada her bir kardeşimiz şifa buldukça, Emre Asım kardeşimizin ruhu şad olacak. Burası bir sadak-i cariye. Burası devam ettikçe Emre Asım kardeşimizin amel defteri inşallah ailesine şefaatçi olacak şekilde açık kalacak. Biz böyle inanıyor ve bu inançla teselli oluyoruz. 2022 yılında İskenderun´a bin yataklı devlet hastanesini Gültepe Mahallesinin hemen yanı başında kazandırmış olacağız' diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da, “Bölgeye en yakın sağlık ocağı 3 km uzaklıkta. Yaklaşık 20 bin hemşerimize hizmet verecek' değerlendirmesini yaptı.
Törende, vali Doğan, katılımcılar ve ş insanı Özyurt ve aile üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek, sağlık merkezini gezdi ve hizmete açtı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00