80 yazarın ortak kitabı

Türkiye ve yurtdışındaki bulunan 80 yazar 'Yüz Türk büyüğü' adlı kitabı yazdı. Kitap Otağı Yayın Evinin öncülük ettiği 'Yüz Türk büyüğü' adlı kitap, yayınlandı.

GÜNCEL 21.01.2020 11:07:26 0
80 yazarın ortak kitabı

İskenderun/SES

 Kitap Otağı, kuruluşunun ikinci yılında kitabın tanıtımını düzenlediği toplantıyla yaptı. Etkinliğe katılanlar, Belen ve Payas´daki tarihi yerleri de gezdi. İTSO´da yapılan yayınevinin kuruluşu ve 'Yüz Türk büyüğü' adlı kitabın tanıtım toplantısına belediye başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İskenderun Belediyesi eski başkanlarından Mete Aslan ile bazı meslek odaları ve sendika ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde yapılan etkinlikte yazarlar adına konuşan Behiye Yılmaz, 'Hem yayın evinin kuruluşunu hem de unutulmaya yüz tutmuş yüz Türk büyüğü kitabının gecesi için geldik. Seksen Türk yazarı, Türk büyüklerini öykü haline getirdi ve kitabı Türk gençliği ve çocuklarına armağan etmek için meydana getirdi. Kitabın geliri, şehit ve gazi ailelerine verilecek' değerlendirmesini yaptı. Yazarlardan Nihayet Ağçay da 'Bin yıl önceki unutulan Türk büyüklerini yeniden canlandırıyoruz. Bu bir kıvılcım. Bunun arkasının geleceğine inanıyorum' diye konuştu. Çocuk yazarlara plaketlerin verildiği etkinlikte, türküler söylenip, şiirl okundu ve ney de çalındı. Gecede konuşan Kitap Otağı yayın yönetmeni Aşir Alaç ise şu değerlendirmeyi yaptı: “İlkokul çocuklarına verilen iki aylık eğitimden sonra öyküler yazdırdık ve bu öyküleri toplayıp, kitap haline getirdik. 80 yazarla birlikte unutulmaya yüz tutmuş yüz Türk büyüğü kitabını yayınladık. Yazarlar kitaptan tek kuruş gelir istemedi, tüm gelirleri şehit ve gazi ailelerine vereceklerini söyledi.'
Kitabın her aşamasında bulunan Behiye Yılmaz ise “Lise yıllarında bu iş için yola çıktık, olmadı. Tarih hocamın bu kitabı hazırlamamda teşviki oldu. Türk gençleri ve öğrenciler Türk tarihini bilmeden büyüyor. Bu topraklar için can verdik, onun için büyük emekleri görmek zorundayız. Türk büyüklerinin koyduğu tuğlalarla Türkiye Cumhuriyeti bu günlere geldi. Kitabı hazırlarken 100 öykü, 100 eser olsun, istedik ve üç yıl mücadele verdik. Olmaz dediğimiz anda 80 yazar ortaya çıktı. Bir Türk kadını olarak bu kitapla hayallerim gerçekleşti. Bizler bu dünyandan göçüp gideceğiz, bu kitabı çocuklarımıza emanet etmek istiyorum' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00