80. yıla 80 metrelik künefe

Künefe yılda 1 metre uzuyor

GÜNCEL 25.07.2019 11:15:48 0
80. yıla 80 metrelik künefe


Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay´ın Türkiye Cumhuriyeti Devletine katılışının 80. yılı nedeniyle Antakya´da festival düzenlendi. Konserlerin de verildiği festival kapsamında tepsilerde 80 metre uzunluğunda künefe yapıldı, ‘En iyi künefe atma´ yarışması da düzenlendi.
Atatürk Park´ında düzenlenen etkinliğe katılan HBB Başkanı Lütfü Savaş, hazırlanan künefeyi havada çevirerek, ,festivalin açılışını yaptı. Yarışmada vatandaşlar da künefe atma konusunda hünerini sergiledi. Yarışmada, bakır tepsideki künefeleri en yükseğe atarak estetik hareketlerle sağlam bir biçimde döndürmeyi başarabilen Cemile Helvacıoğlu birinci, Emine Özdemir ikinci, Necat Süral ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerlere HBB tarafından çeşitli ödüller verildi.
HBB tarafından düzenlenen Künefe Şöleninde, 80. yıla özel 80 metre uzunluğunda yapılan künefe, Atatürk Park´ında sergilendi. Künefenin ilk şerbetini, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, döktü. Her yıl künefenin uzunluğunun bir metre arttığını ve bu yıl 80 metreye ulaştığını anlatan Savaş, 'Rabb´im dünya var oldukça bu coğrafyayı Türk yurdu olmaya devam ettirsin ve biz de burada huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edelim. Bu temennimizin yerine gelebilmesi için yurdumuza ve şehrimize sahip çıkmamız lazım. Bu bağlamda hep birlikte şehrimize sahip çıkacağız. Hatay dünya döndükçe Türk yurdu olmaya devam edecek' diye konuştu.

Teknede, festival nikahı
Festival kapsamında şarkıcılar Hamza Özer, Daşralılar ve Talat Ersoy yöre halkına konser verirken, Antakya´da toplu nikah töreni de yapıldı. Antakya Atatürk Parkı´ndaki nikah törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin de katıldı. Çiftlerin damatlık ve gelinliklerini hediye eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, 33 çiftin nikahını ücretsiz olarak kıydı; Toplu nikah töreninde en yaşlı çift olan Abdurrahman Şanverdi (50) ve Selma Düz (42) olurken, çiftlere nikah cüzdanlarını Savaş verdi. Melisa Özoğlu ile Serkan Ergenekon çiftinin nikahını, Asi Nehri üzerinde teknede kıyıldı.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88