´81 İl Hepimiz biriz´ projesi

Türkiye´nin 81 ilinden 81 öğretmenin proje sorumluluğunu üstlendiği ´81 İliz Hepimiz Biriz Projesi´nin Hatay ayağı İnönü Ortaokulunda gerçekleşti.

13.12.2017 10:56:58 0
´81 İl Hepimiz biriz´ projesi

 

Yerli malı haftası nedeniyle 81 ilden 81 gönüllü öğretmenin okullarında organize ettikleri program tüm Türkiye´de eş zamanlı düzenlenirken programda proje koordinatörü Elvan Uzun tarafından hazırlanan Hatay´ın doğa harikalarını, tarihi dokusunu ve yemek kültürünü gösteren afişin yanında diğer illerin afişleri de sergilendi. Türkiye´nin 81 ilinde yerli malı ürünleri özendirmek amaçlı gerçekleştirilen programın İnönü Ortaokulu´ndaki etkinliğe Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu, Hatay İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Yolcu, İnönü Ortaokulu Müdürü Ali Yolcu, Proje Koordinatörü Elvan Uzun, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.
Bu önemli projede görev almanın kendisi için son derece mutluluk verici bir olay olduğunu ifade eden 81 Öğretmenden 81 ilde yerli malı projesi Hatay Koordinatörü Elvan Uzun, Proje koordinatörü ve fikir sahibi Zeynep Oğuzacan´ın önderliğinde başlatılan ve tüm Türkiye´de aynı anda gerçekleştirilen projeye İnönü Ortaokulu olarak ev sahipliği yapmanın haklı onurunu yaşadıklarının altını çizerek ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko´ya, İnönü Ortaokulu Müdürü Ali Yolcu´ya, Öğretmen arkadaşları ve velilere teşekkür etti.
İnönü Ortaokulu´nda gerçekleştirilen projede konuşan Okul Müdürü Ali Yolcu; “81 ilimizle eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz 81 Okuldan 81 İlde Yerli Malı Projesinde emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Bizi bu anlamlı projede yalnız bırakmayan Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu´ya teşekkür sunuyorum.” dedi.

Çerko: Hatay´ımız Dünyanın En Zengin Kültürüne Sahip
Türkiye´nin dört bir yanında yer alan illerin yöresel ürünlerinin, tablo ile sergilendiği İnönü Ortaokulu´nda bir takım açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko; “Ülkemizde 1946´dan bu yana yerli malı haftası kutlanır. Yerli malı haftasının temel amacı ülkemizde üretilen her türlü gıda ve teknoloji ürünlerini yine insanlarımız tarafından kullanılmasını, teşvik edilmesinin sağlanması çin 81 il ile aynı anda açılışı gerçekleştirilen yine yerli malını kullanımını teşvik eden projenin açılışı için İnönü Ortaokulunda toplandık. Tabi burada temel mesele, milli olan her şey insanımız tarafından kullanılması ve öncelik haline getirilmesi. Milli olan derken, bizim için asıl önemli olan değerler, milli değerlerimiz dediğimiz milletimizin yüzlerce yıldır alışkanlık haline getirdiği davranışlarını sergilemek yani bunlar nedir? Mesela Türk misafirperverliğinden bahsediyorsun, Türk dürüstlüğünden ve güvenirliğinden bahsederek Türk kahramanlığından bahsederek çocuklarımızın bu değerlerle beslenerekten büyümeleri ve Atalarımızın bu değerlerine sahip çıkmalarını bizim önemsememiz gerekiyor. Özellikle bizim bunu vurgulamamız gerekiyor. O bir taraftan Hatay´ımız dünyanın en zengin kültürlerine sahip şehirlerimizden bir tanesidir. İşte son zamanlarda aldığımız müjdeli haber var. Hatay gastronomi şehri olarak kabul edildi. Biz bundan gurur duyuyoruz. Çalışmaları gerçekleştirilen okul müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından tüm şehirlerin kültürel mirası, doğa harikaları ve zengin Türk mutfağını konu alan ve yanlarında görevli öğrencilerin bekledikleri afişler konuklar tarafından izlendi. Programın finalinde bir sınıfa geçen protokol üyeleri burada hazırlanan sunumu izleyerek ikram edilen yöresel lezzetlerin tadına baktılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko´nun kendisi için hazırlanan tabağı öğrencilerin yanına gelerek onlarla paylaşması renkli görüntülere sahne oldu. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu


Anahtar Kelimeler: Hepimiz biriz projesi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19