81. yıldönümü ‘geleceğe güvenle´ kutlandı

Kurtuluş savaşı sonrası 20 yılı aşkın süredir anavatan hasretiyle yanıp tutuşan Hatay´a 5 Temmuz 1938´de İskenderun´dan Türk Askerinin girişinin 81. yıldönümü törenle kutlandı.

İSKENDERUN 6.07.2019 11:43:15 0
81. yıldönümü ‘geleceğe güvenle´ kutlandı

Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki Türk Askerinin Hatay´a İskenderun´dan girişinin yıldönümü, dün sabah saat 09.00´da Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen çelenk sunumu töreniyle başladı. 

Törene İskenderun Kaymakam vekili Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Türkay Dereli, Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan, Hatay Barosu Başkan Vekili Av. Sevinç Çakıcı, askeri ve sivil erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile İskenderunlular katıldı. Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün önem ve anlamına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 81. yılı ‘bir kez daha büyük bir gururla, coşkuyla sevinçle ve geleceğe olan güvenle´ kutladıklarını söyledi.

81 yıl önce Şükrü Kanadlı komutasındaki Türk Askerinin Hatay´a İskenderun´dan girişinin tarihi bir öneme sahip olduğuna vurgulayan Tosyalı 'Düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve şanlı Türk Ordumuzun İskenderun´a girişinin 81. Yıldönümünü bir kez daha büyük bir gururla, coşkuyla sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutluyoruz” dedi.

5 Temmuz 1938 tarihinin Hatay Davasının zaferle sonuçlandırıldığı tarihsel sürecin önemli bir aşaması olduğuna işaret eden Tosyalı, bu tarihin İskenderun´un ve bütün Hatay´ın kaderini ve geleceğini değiştirdiğini kaydetti. Tosyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İskenderun halkının gücünü ortaya koyduğu 5 Temmuz günü cesaretin azmin iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün de hep birlikte milletçe gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor birlik ve beraberliğimiz içinde yaşama beraberliğimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23