9 hektar orman örtüsü yandı

Antakya ve Yayladağı´ndaki ormanlık alanda çıkan yangınlarda 7 hektar orman örtüsü, 2 hektar makilik alan ile 30 dönüm zeytinlik yandı.

GÜNCEL 17.08.2020 11:04:29 0
9 hektar orman örtüsü yandı

Akın Bodur/İskenderun

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hatay´ın Antakya ve Yayladağı ilçelerinde üç ayrı yangın çıktı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün açıklamaya göre, Antakya´nın kırsaldaki Toygarlı Mahallesindeki ormanlık alan yakınındaki tarım alanında çıkan yangında, 2 hektar orman örtüsü yandı. Havadan ve karadan müdahelenin yapıldığı orman yangınında söndürme çalışmasına 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su tankı müdahale etti. Hatay Büyükşehir belediyesi İtfaiye ekipleri de yangının söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında 30 dönüm zeytinlik ile 2 hektar orman örtüsü yandı.
Yayladağı´nın sınır bölgesindeki ormanlık alanda çıkan 2 ayrı orman yangınında da 4 hektar orman örtüsü yandı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Yayladağı sınırını iki ayrı bölgesinde çıkan orman yanğınında 2´şer hektar orman örtüsü yandı.

2 hektar makilik alan yandı
Antakya´nın Yukarıokçular mahallesinin kırsalında da önceki gün ormana yakın zirai alanda yangın çıktı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, yangına 6 arazöz, 3 su tankı, 30 işçi ve 1 dozer ile müdahale edildiğini, yangının ziraat alanından ´bozuk ormana´ geçmesini engellemeye yönelik çalışma ve yangını söndürme çalışması yapıldığını bildirdi. herhangi bir yaşam alanını tehdit etmeyen yangının, şiddetli rüzgar nedeniyle iki saatten fazla süren çalışmayla kontrol altına alınıp, söndürülüp, soğutma çalışması yapılan yangında, 2 hektar makilik alanın yandığı kaydedildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07