9 sanığa 4 bin yıl ceza

Reyhanlı´da 11 Mayıs 2013 tarihinde 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı araçla yapılan bombalı terör saldırısının davasında yargılanan 33 sanık hakkında karar dün yapılan mahkemede açıklandı.

HATAY 24.02.2018 10:11:45 0
9 sanığa 4 bin yıl ceza

Mahkeme, sanıklar Nasır Eskiocak, Mehmet Genç, Yusuf Büyükkasım, Ahmet Mansuroğlu, Doğan Özdemir, Süleyman Evet, Ergin Ördek, Fikret Nazik ve Mehmet Kılıç´a 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve yaklaşık 4 biner yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. 13 sanığa 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası veren mahkeme, 3 sanığın da beraatına karar verdi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Mihraç Ural´ın da bulunduğu 8 firari sanığın dosyalarının ayrılmasını kararlaştırdı. Terör saldırısında yakınlarını kaybedenler, mahkemenin kararını alkışladı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 sanığı 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 4 bin 32 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkemenin kararına göre, saldırıların planlayıcısı ve faili olduğu suçlamasıyla yargılanan sanık Nasır Eskiocak, ´devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak´ ile 5´i çocuk 53 kişiyi öldürmek suçlarından 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. ´Acilciler´ adlı THKP-C eski yöneticisi Miraç Ural´ın yönettiği örgütle bağlantısı olduğu iddia adilen Eskiocak´a, öldürmeye teşebbüs, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak, yaralama ve mala zarar verme suçlarından da ceza verildi.
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Tutuklu sanıklar, duruşmaya bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile katıldı. Davada konuşan bir sanık avukatı, 'Basından Mehmet Gezer isimli kişinin Amerika´da tutuklu bulunduğunu, Gezer´in El Nusra´ya silah ticareti yapmaya çalışırken yakalandığını öğrendik. Basından, Mehmet Gezer´in Reyhanlı´daki patlamayla ilgisi olduğunu söylediğini öğrendik. Bu konunun sanık Nasır Eskiocak´a sorulmasını, Nasır´ın Mehmet Gezer´i tanıyıp tanımadığının sorulmasını istiyorum' dedi. Avukatın talebi üzerine söz hakkı verilen Nasır Eskiocak da, beş yıldır işlemediği bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğunu, davanın iddianamesini yazan savcı Özcan Şişman´ın FETÖ´den tutuklu olduğunu ifade etti. Eskiocak, şunları söyledi: 'Daha önce verdiğim ifadede nakliyatını yaptığımız uyuşturucunun asıl sahibinin, bu nakliye işini verenin adını açıklamamıştım. Bu kişiyi şimdi açıklıyorum. Bu kişi uyuşturucu baronu Mehmet Gezer´dir. Mehmet Gezer´i olaydan önce Suriye´de şirket sahibi ve uyuşturucu baronu olarak tanıyordum. Başka bir bilgim yok.'
Saldırıda yakınlarını kaybeden ve dün Ankara´da yapılan duruşmaya katılan aileler de TBMM´de Hatay milletveilleri Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu´nun konuğu olarak, yemeğe katıldı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan da, Reyhanlı´da 2013´te gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını gerçekleştirenlerin toplumu ayrıştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Kan, 'O dönem farklı makamlardaki, farklı vazifelerdeki FETÖ´cüler bu davayı ve dava sürecini farklı şekilde yine toplumu ayrıştırmak için kullanmaya çalıştı. Davayı inceleyenler bilecekler ki o dönemin cumhuriyet başsavcısı şu anda tutuklu. MİT tırları hadisesini kapatmak için de bu davayı kullanamaya çalışmıştı. Biz şehit ailelerimizle birlikte buradayız' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04