90 kursiyere ´girişimcilik belgesi´

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunda kursu tamamlayan kursiyerlerin belgeleri düzenlenen törenle aldı.

GÜNCEL 4.05.2018 10:36:43 0
90 kursiyere ´girişimcilik belgesi´

Samandağ/SES

Bu yılın ocak, şubat ve mart aylarında 30 kişilik gruplar halinde dörder gün ve 32´şer saat süren eğitimi tamamlayan 90 kursiyer girişimcilik belgelerini aldı.
Samandağ Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törene Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik, eğitmen Tansel Öter de katıldı. Törende konuşan Çevik, eğitim süreçleri ve KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verirken, Nehir de şunları söyledi: 'Hatay´da en çok sayıda eğitim veren ilçe belediyesiyiz. Samandağ gelişen, büyüyen bir kent. Artan ihtiyaçlara karşılık verebilmek için, iş açmak isteyen girişimcilere fırsat yaratmak için bu çalışmaları destekliyoruz. Samandağlı girişimcileri desteklemek amacıyla bin dolayında vatandaşımıza eğitim verdik, belge almalarını sağladık. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerimize bu yıl KOSGEB ile ocak, şubat, mart aylarında devam ettik. Her biri dört gün ve 32 saat süren kurslara katılan 90 kursiyerimiz de eğitimleri başarı ile tamamladı. Sertifikaları ile iş yerini açmaları ve projelerinin başarılı olması halinde 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi kullanma hakkına sahip olabilecek. Girişimcilerimizin kendi işlerini kurarak, kentimizin ekonomisinin canlanmasına katkı sunmasını hedefliyoruz. İlçede kurulan yeni işletmeleri heyecanla karşılıyoruz. İşsizlik oranın azaltılması, istihdam oranlarının arttırılması için her türlü çabanın destekçisiyiz.'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00