90 yıllık bina ´kültür evi´ oldu

Bir konuya iki bakış

GÜNCEL 25.09.2019 09:23:46 0
90 yıllık bina ´kültür evi´ oldu

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediyesinin AKP´li yönetimi, mülkü kendisine ait olan tarihi binaları vergi borcuna ilişkin devretme arayışını sürdürüp, bu binaların bazı kurumlar tarafından kullanılmasını sağlarken, aynı partili Kırıkhan Belediyesi yönetimi ise 1930´lu yıllarda yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan binanın belediyeye devredilmesini sağladı. Devirde Hatay Milletvekili
Hatay´ın Fransız işgali döneminde, 1926 yılında Fransızlar tarafından inşa edilen ve 1930´da tamamlanan, işgalinin sona ermesiyle birçok resmi kurumun kullandığı ve son olarak Kırıkhan Milli Eğitim müdürlüğü olarak işlev gören 90 yıllık tarihi bina, ´okullar hayat bulsun´ projesi kapsamında Kırıkhan Belediyesine devredildi. Devir teslimi törenle yapıldı.
Törene Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Kırıkhan Milli Eğitim Müdürvekili İsmail Sarıkaya, AKP Kırıkhan ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, belediye meclisinin bazı Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar da katıldı.
Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, binanın devrinde milletvekili Yayman, kaymakam Karamehmetoğlu, il milli eğitim müdürü Karahan ve ilçe milli eğitim müdürü İbrahim Cahit Ayazhan´ın emeğinin bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Belediye başkanı Yavuz, 'Fransızlar, bu binayı 1926-1930 yıllarında bizleri yönetmek için inşa etmişlerdi. Biz de yaklaşık yüz yıl sonra burayı kültür evi olarak hizmete sunarak, onlara cevap veriyoruz. Tarihimizi gençler ve çocuklara iyi anlatmamız lazım' dedi. Binayı Kültür Evi olarak Kırıkhanlıların hizmetine sunduklarını ve gece saat 24.00´e kadar açık olacağını belirten Yavuz, çocukların sadece kitap okuyacağını, çay, kahve ve hizmetin bedava olacağını belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00