92 işçi sözleşmeyle zam aldı

Görüşme virüs nedeniyle maskeli toplantıda yapıldı

EKONOMI 9.04.2020 11:14:55 0
92 işçi sözleşmeyle zam aldı

Özçelik-iş Sendikası İskenderun Şubesi ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren Befasa Silvermet adlı fabrikada çalışanları ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. 92 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi ile ilk altı ayda yüzde 16 oranında zam verilmesi kabul edildi. Kabul edilen anlaşma sendika yönetimi tarafından çalışanlara bildirildi. Toplu sözleşme görüşmesi ve sözleşmenin imzalanması koronavirüs nedeniyle maske kullanılarak, ancak sosyal mesafeye uyulmayarak yapıldı. 

Dört aydır yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandığını ifade eden Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, 'Yaşanan küresel salgın nedeniyle dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği, fabrikaların üretime ara verdiği bir dönemde işçilerin yüzünü güldürecek bir sözleşmeye imza atmış olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçenlere ve fabrikanın genel müdürü Yusuf Dinç´e, fabrika yönetimi, şube yönetimi ve temsilci arkadaşlarımıza ve bu süreci sabırla bekleyen ve her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz üyelerimize teşekkür ediyorum' değerlendirmesini yaptı.

Sendika ve fabrika yönetimi arasında imzalanan sözleşme ile çalışanların maaşlarına ilk altı aylık dönemde yüzde 16, İkinci altı aylık dönemde ise enflasyon oranında ücret artışı yapılacağını ifade eden Güngör, üçüncü altı aylık dönemde enflasyon+1, dördüncü altı aylık dilimde yine enflasyon+1 oranında ücret artışı yapılacağını belirtti Sosyal haklarda ise ilk yıl yüzde 13, İkinci yıl enflasyon +1 oranında artış yapılacağını ve çalışanlara yıllık 110 gün ikramiye ödeneceğini ve izinlere iki gün ilave edileceğini da belirtti.


Anahtar Kelimeler: işçi sözleşmeyle aldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00