94 yaşındaki sandığa gitti

Dün yapılan cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekililliği seçimi Hatay´da genel olarak sakin geçti.

GÜNCEL 25.06.2018 11:02:04 0
94 yaşındaki sandığa gitti

Sadet Berkyürek/SES

 Bazı sandıklarda gerginlik yaşansa ve artışma çıksa da ilde genel olarak sandığa gitme oranı yüksek oldu. İskenderun ve Hatay´da sandığa gitme oranının yüzde 90´lara varması bekleniyor. Katılımın yükselmesinde engelli, hastalar ile tatilcilerin de oy kullanmak için sandığa gitmesi etkili oldu. Birçok aile çocuklarıyla birlikte sandık başına gitti.
Hatay´da da 27. dönem milletvekiliği ile cumhurbaşkanlığı için oy verme işlemi bugün saat 08.00´dan itibaren başladı. Sabah saatlerinden itibaren yakınlarıyla kabine geçmek isteyenlerle zaman zaman yaşanan tartışmaların dışında Hatay´da sakin bir seçim atmosferi yaşanırken, Defne´de ´Özel Suriye Ordusu´ mensuplarına oy kullandırıldığı iddiaları üzerine Hatay valiliği ile CHP İl Başkanlığı açıklama yaptı.
Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan ve İskenderun´da yaşayan 94 yaşındaki emekli öğretmen Mahire Tekinsoy, kızı ve torunu ile sandığa gidip oyunu kullandı. İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Lisesindeki 1040 nolu sandıkta oyunu kullanan Mahire öğretmen, oy zarfını sandığa atmakta güçlük çekince kızı ve torununun yardımıyla oyunu sandığa atabildi.
Aynı okuldaki 1044 nolu sandıkta oy kullanan Murat Tekin de engelli olması ve seçim kuruluna dilekçe yazmalarına karşın oy yerinin okulun zemin katı yerine birinci katındaki seçmen listesinde yer alınca, merdivenlerle bir kata 13 dakikada çıktı ve oyunu kullandı.
İskenderun´daki birçok okulda oy kabinine birden çok kişinin girip, yanındakilerin oyunu görmelerine izin verilmesi ya da birlikte oy kullanmaları nedeniyle tartışma yaşandı. En çok tartışma 1038 nolu sandıkta yaşandı. Aynı sandıkta dün en az dört kez bu gerekçeyle tartışma yaşanınca oy kullanılan sınıfa polis çağrıldı. Polis her seferinde sınıfa girip, müdahale etti, olay hakkında da tutanak tutulduğu belirtildi. Bekbele Fatih İlkokulu, Akçay İlkokulu ve Şemsettin Mursaloğlu Lisesi tartışma yaşanan sandıkların bulunduğu okullar arasında yer aldı.
Buluttepe Mahallesindeki Yahya Kemal Bayatlı İlkokulu yakınında bulunan bir araçta Kürtçe müzik çaldığı iddia edilen üç kişiye polis müdahale etti. Gözaltına alınan bu kişilerin HDP´nin seçim müşahiti olduğu belirtildi.
Kucağında çocuğuyla oy kullanma alanına giren bir baba ise çocuğunun elinin çarpması üzerine oy mührü istemediği bir adaya ulaşan kişi, oy pusulasını değiştirmek istedi, yenisini alamayınca yanlış oyunu saydırmamak için zarfa koymadı.
Hatay bölgesinde seçimler genel olarak sakin geçerken bazı sandıklarda AKP ile MHP´liler ve MHP ile İYİ Partililer arasında tartışmalar yaşandı.

Afrin´de görevliler Hatay´da oy kullandı
TSK´nın Suriye´nin Afrin kentine yaptığı operasyonda görev alan polisler de dün otobüslerle Hatay´ın Defne ilçesine getirilip, oy kullandı. Bazı kişiler sosyal medya paylaşımlarında 'Defne´de Özgür Suriye Ordusu mensuplarına oy kullandırılıyor' içerikli mesaj paylaşımları yapıldı. Hatay Valiliği ise yaptığı açıklamada bunu yalanlayarak oy kullananların Afrin´de görevli özel harekat polisleri olduğunu bildirdi. Hatay Valiliği açıklamasında şunlara yer verildi: 'Bazı sosyal medya platformlarında ´Defne ilçesinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarına oy kullandırılıyor´ şeklinde iddiaların gündeme getirilmesi üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Zeytindalı Operasyonu kapsamında Afrin bölgesinde halen görev icra eden Özel Harekât Polislerinin oy kullanmaları için Hatay İl Seçim Kurulu tarafından Aşağıokçular İlkokulu on gün önceden belirlenmiştir. Bu husus ile ilgili olarak Aşağıokçular Mahalle Muhtarına aynı tarihte bilgi verilmiştir. İl Seçim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Özel Harekat personeli Aşağıokçular İlkokuluna gelerek görev belgeleri ve seçmen kartlarını ibraz etmek suretiyle oylarını kullanmaya başlamıştır. Sosyal medyada gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır.'
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de Özgün, ÖSO´ya oy kullandırılıyor iddiaları üzerine de bilgi kirliliği oluştuğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: 'Aşağıokçularda Afrin´de görevli polis memurlarının otobüsle getirilip oy kullanmaları partimizce bilinen bir husustur. Bu konuda herhangi bir usulsüzlük saptanmamıştır. Oy kullanma işlemi kanuna uygun olarak gerçekleşmiştir' değerlendirmesini yaptı.

Vekil adayları sandık çevrelerinde
Siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri oylarını erken saatlerde kullanırken, milletvekli adayları da oy kullanma işlemlerinin ardından seçim bölgelerindeki sandık çevrelerini ziyaret etti, çalışmaları yakından gözlemledi. CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Hataylı seçmenleri sandık başına gitmeye davet etti. Özgün, 'Ölüm dışında hiçbir sebep sandığa gitmemeniz için mazeret sayılmaz' dedi.
AKP´nin birinci sıra milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, seçim bölgesinde oy kullandı. Sandık çevrelerinde ziyaretler de yapan Türkoğlu da seçmene oy kullanmaları çağrısını yineledi. Adaylar Abdulkadir Özel, Av. Abdulkerim Özer, Ecrin Nazlı İnan da oy kullanmanın ardından seçim çevrelerinde sandık kurullarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
CHP´nin 2. sıra milletvekili adayı Suzan Şahin ile 5. sıra adayı Riyat Kırmızıoğlu da oy kullandıktan sonra okullarda sandık kurullarını ziyaret etti, eksikliklerin giderilmesi ve seçmenin sandığa taşınmasına yönelik mobil ekiplerle çalışma sürdürdü.
HDP´nin birinci sıra milletvekili adayı Barış Atay Mengüllüoğlu da oyunu Defne´de kullandı.
SP adayı Necmettin Çalışkan, yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte geldiği oy kullanma noktasında sonuçların ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00