97. yıl tebrikleri kabul edildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 97. yıldönümü düzenlenen törenler, tebriklerin kabulü ve etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 4.11.2020 10:11:25 0
97. yıl tebrikleri kabul edildi

İskenderun/SES

İskenderun´da kaymakamlık avlusunda tebrikleri kabul eden kaymakam İskender Yönden, halkın bayramını kutladı. Kutlamaya Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Tolga Depçi, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Ssiyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Arsuz´da yapılan kutlamada Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve kaymakamlık bahçesinde tebrikler kabul edildi. Kutlamada konuşan kaymakam Musa Sarı, milletimizin karekterine en çok yakışan yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu ifade etti ve bu kazanımın kolay elde edilmediğini söyledi. Törene Arsuz Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Özkan ve belediye başkanvekili Nevzat Korkmaz da katıldı. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise yayınladığı mesajında 'Cumhuriyet, hürriyet demek. Özgürce yaşamak, uygarlığa, çağdaşlığa, bilime durmadan, yılmadan koşmak demektir. Cumhuriyet sayesinde bu günlere geldik. Ve bu günden sonra da biz yerel yöneticilere düşen en önemli görev Cumhuriyetimizi, birlik, beraberlik ve kardeşlik içeresinde geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da yaşatmaktır. Bu hepimizin görevidir' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ise İskenderun ve Payas´ta esnaf ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıtımı yaptı. HBB Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, 'Belediye tarafından hazırlanan Türk bayrağımızı armağan ederek Cumhuriyet Bayramlarını kutladık' dedi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı ise çevrim içi 29 Ekim Cumhuriyet Konseri düzenledi. E. Ender Arzuman´ın solistlik yaptığı şan resitalinde Rasim Paşaoğlu piyanoyla eşlik etti. Eğitim Bir Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar da, 'Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Cumhuriyet, bugün cumhurun iradesiyle geleceğimizin garantisidir' ifadesini belirtti. Yalıkent sitesinde de sakinler Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptı. Kutlamada bir kadın, ´Cumhuriyet kadını´ adlı şiirini okudu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57