9 kilo kablo hırsızlığına tutuklama

Dörtyol'da kablo yakan iki kişinin yapılan sorgulamasında, yakılan dokuz kilo kablonun bir düğün salonuna ait olduğu belirlenince çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÜNCEL 22.11.2022 16:55:00 0
9 kilo kablo hırsızlığına tutuklama

İskenderun/SES
Antakya'da bir evden 100 bin liralık altın ve 10 bin lira para çaldığı belirlenen kişi de tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Dörtyol'un Özerli Mahallesi'nde kablo yakan şahısların görülmesi üzerine yapılan araştırmalar sonucunda yakılan 9 kilogram ağırlığındaki bakır kablonun Numune Evler Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonuna ait olduğu ve şüphelilerin E.P. ile F.K. oldukları tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak hırsızlık malzemeleri ile yakalanarak gözaltına alınan şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

110 bin liralık altın-para hırsızlığı
Antakya'da 100 bin liralık altın ve 10 bin lira nakit para çaldığı belirtilen S.B. adlı kişi de tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Antakya'nın Aksaray Mahallesi'nde meydana gelen evden hırsızlık olayında 100.000 TL değerinde altın ve 10.000 TL nakit para çalınmış, yapılan kamera incelemesi sonucu olayın şüphelisinin S.B. olduğu tespit edilmiştir. Şahıs Aksaray Mahallesi'nde bulunan ikametinde yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

15 araca "change" işlemi
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince change oto soruşturmasında şüpheli araç olarak tespit edilen 8’i Hatay'da 7’si il dışında olmak üzere toplamda 15 araca "change (değiştirme)" işlemi yapıldığı belirlendi. Valilikten yapılan açıklamada, "Araçlar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda 14 aracın change olduğu, 1 aracın ise orijinal olduğu anlaşılmıştır. Change 5 aracın farklı illerden çalıntı olarak arandığı, 7 aracın hacizli yakalamalı olarak trafikten men olduğu tespit edilmiştir. Diğer 2 aracın ise asıl kimlik bilgilerine yönelik çalışmalar ve şüpheliler ile ilgili soruşturma devam etmektedir."

11 kişi gözaltına alındı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince İskenderun’da, Dumlupınar ve Numune Mahallelerinde meydana gelen elektrikli bisiklet hırsızlığı olayı ile ilgili 2 şahıs; Güzel Çay Mahallesinde meydana gelen işyerinden ve kurumdan hırsızlık olayı ile ilgili 4 şahıs; Meydan Mahallesinde ikamet içerisinde suç üstü yakalanan 2 şahıs; Yenişehir Mahallesinde meydana gelen yağma olayının şüphelisi 1 şahıs; kovalamaca sonucu hırsızlık suçundan aranan 2 şahıs yakalanmıştır. 1 adet Yuki marka motosiklet, 18 bin dolarlık filtre yapımında kullanılan sac ve işlenmiş malzeme, kelpeten, falçata, tornavida, yankeski, elektrik kablosu ele geçirilmiştir. E.U, A.K., M.A.A., L.Ç., O.B., A.B., A.Ö., M.C., R.K., A.K., Z.K gözaltına alınmıştır. Antakya'nın Aksaray Mahallesi'nde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayında 31.000 TL değerinde 1 adet jeneratör, 1 adet hesap makinesi, 250 kilogram tahıl çalınmış, yapılan kamera incelemesi sonucu olayın şüphelilerinin E.A. ile M.T.E. oldukları tespit edilmiştir. Şahıslar Aksaray Mahallesi'nde bulunan ikametlerinde çalınan malzemelerle birlikte yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."
 


Anahtar Kelimeler: kablo hırsızlığına tutuklama

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19