Dr. Muhsine Korkmaz da CHP´den aday

CHP İskenderun İlçe yönetimi tek listeyle gidilen seçimle belirlenirken, İlçe Kadın Kollarının 17 Aralık Pazar günü yapılacak seçimi için iki aday yarışacak.

15.12.2017 11:31:29 0
Dr. Muhsine Korkmaz da CHP´den aday

Akın Bodur/İskenderun

Bir başkan ve 8 YK üyesinin belirleneceği seçimde, 2 bin 110 kadının oy hakkı bulunuyor. Dr. Muhsine Korkmaz, pazar günkü seçimlere aday olduğunu dün parti binasında yaptığı toplantıyla açıklarken, İskenderun CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk da bugün yapacağı toplantıyla adaylığını duyuracak.
Partisi İskenderun CHP İlçe binasında dün düzenlediği basın toplantısında konuşan Dr. Muhsine Korkmaz, kentte eski SSK ve devlet hastanesinde uzun yıllar kadın doğum uzmanı olarak çalıştığını ve emekli olduğunu anımsattı. İşadamı Bülent Düzgün Korkmaz´la evli olup, iki çocuk annesi olan Muhsine Korkmaz, her aydın, CHP´li ve devrimci kadın gibi 12 Mart ve 12 Eylül zulmüne tanıklık edip, yaşadığını ifade etti. Muhsine Korkmaz, 'Gelip geçen birçok iktidarlar yaşadım. Ama yaşadıklarım, hiçbir iktidar döneminde olduğu kadar AKP iktidarı yönetimindeki gibi korkutucu, baskıcı olmadı. Ayrıca Atatürk, Cumhuriyet kazanımlarıyla uğraşılmadı' dedi.

´Üç nesil aynı trendeyiz´
İskenderun ve yöresinde geniş çevresinin bulunduğunu anlatan Korkmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve YK üyeleri, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin´in de bulunduğu toplantıda şunları söyledi: 'Her CHP´ye gönül veren kadın gibi, bu hayat treninde yerimi aldım. Tıpkı daha önce dedem ve babam gibi onların bıraktığı yerden seyahatima devam ediyorum. Önce dedem, sonra babam ve şimdi ben... Üç nesildir CHP hayat treninde olduk. Onda seyahat ettik. Zaman içerisinde, günü geldiğinde onlar sırayla bir durakta indiler, ben devam ediyorum. Tıpkı sizin gibi. Bu tren o zaman ve şimdi hep kalabalık oldu. İçindekiler geleceğe hep umutla baktı. Bu seyahatta hepimizin tek amacı geleceğimiz çocuklarımıza yolculuklarda daha güzel bir seyahat hazırlamaktır. Seyahatımız süresince önemli olanı en iyi şekilde yaşamalı, en iyi şekilde sevmeli, affetmeli, olduğumuzun en iyisini yansıtmalıyız. Çünkü trenden inipte, yerlerimizi boş bıraktığımızda bizden sonra yaşam treninde yolculuğa devam edecek yolcularda güzel anılar bırakmalıyız. CHP hayat treninde sizinle birlikte seyahat bir zevktir. İyi ki dedem, babam, şimdi de ben bu tdrene binmişiz. Bu trende seyahat ediyoruz.'

'Dedikodu ve yalan ordudan daha etkili olabiliyor´
Muhsine Korkmaz, 'Zamanımız dedikodularla, çekememezliklerle, bölünmelerle değil, örnek insan olma veya güzel anılar bırakarak hareket etmeyi bilme zamanıdır. Boşuna dememişler; ´Cephede bir yalan, bir dedikodu, bazen bir ordudan daha etkin ve daha güçlüdür´ diye. Bundan böyle CHP hayat treninde seyahat eden yolcular arasında dedikodu, çekememezlik olmayacak. Her yolcu ´birlikte hareket ettiğimiz sürece güçlüyüz´ bilincini paylaşacak. Yaşamım boyunca insanları sevek ve onlara en iyi hizmeti vermek, affetmeyi bilmek, paylaşmak, birlikte hareket ettiğimiz sürece ancak güçlükleri yenebileceğimize inanmak isteğiyle hareket etti. hayat treninde kaldığım sürede bu iltelerimi koruacağım inancındayım' dedi.

´2019 seçimleri var-yok olma mücadelesi´
Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Türkiye´de 2019 yılı veya öncesinde yapılacak bir seçim aynı zamanda Cumhuriyet kazanımlarının varolma veya yok olma mücadelesi olacaktır. CHP´de birlikte seyahat ettiğimiz bu güzel insanların birlikte hareket etme zorunluluğu vardır. Atatürk ilkeleri ışğında CHP hayat treniyle hareket eden tüm kadın arkadaşlarımı birlikte hareket etmeye çağrıyorum. Bu trende seyahat ettiğim sürece kadın arkadaşlarıma eşit mesafede kalacağım. ´Birlikten güç doğar´ inancıyla hareket ettiğimiz zaman ancak ülkemizi kaplayan bu kara ve uğursuz AKP geçici bulutundan kurtarır inancını her yolcu arkadaşıma anlatacağız. Öncelikli amacım, CHP´li kadın yönetici arkadaşlarımın yaptıkları gützel politik çalışmaları daha da fazlasıyla güzelleştirerek devam ettirecek, partililer arasındaki olası dedikodulara, çekememezliklere son vermek ve üstün bir yönetim anlayışı sergilemek olacaktır. CHP hayat treninde seyahat eden kadın arkadaşlarıma mutlu ve hoşgörülü seyahatlar, tüm yolcularımızın inecek duraklarının uzun mesafeli olmasını ve 2019 seçimlerine birlikte hareket ederek, büyük bir güç olmalarını diliyorum.'

Suzan Şahin: El ele, kol kola olmalıyız
Toplantıya katılan İskenderun CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, kadın kolları başkanlığına adaylığını açıklayan Muhsine Korkmaz´a başarı dilerken, CHp Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin de, birlik ve beraberlik mesajı veren Korkmaz´ı kutlayıp, teşekkür etti. Demokrasilerde adayların çokluğunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Şahin, gönül veren insanlar çoğaldıkça heyecanlarının arttığını belirtti. Şahin, 'Birlik ve beraberliğe en çok şimdi ihtiyacımız var. El ele tutuşmalı, herkesi kucaklamalıyız. Birlikte olma zamanı bugündür. Bu sağlanamazsa, alacağımız şey, cumhuriyetten başka bir şey olur. dün, bugün demeden, hepimiz el ele, kol kola, omuz omuza olmalıyız' diye konuştu.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42