Pardemi ‘engeli´ katladı

Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, pandemi sürecinde engelli sorununun, ‘daha da büyük bir mesele haline geldiğini´ belirtti.

GÜNCEL 12.05.2021 15:53:00 0
Pardemi ‘engeli´ katladı

10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla yaptığı yazılı değerlendirmede her alanda engellerin kalkması için farkındalık etkinliklerinin yanı sıra yasal düzenlemelerin de uygulamaya geçirilmesi beklendisinde olduklarını kaydeden Gökpınar, erişilebilirlik standartlarının uygulanmasının şartına işaret etti.

Dernek Başkanı Gökpınar, şunları ifade etti:
“Tüm dünyayı esiri altına alan pandemi sürecinde zaten büyük bir sorun olan engelli sorunu, daha da büyük bir mesele haline gelmiştir. Bekleyen sorunlar, pandemi süreci dolayısıyla askıya alınmıştır. Birincil risk grunda olan engelli bireyler için yeterince tedbir alınamadığından, sorunların üzerine yenileride eklenmiştir. Ülke nüfusunun %12,6´sını oluşturan engelli bireylerin sorunları daha fazla bekletilmeden biran önce çözüme kavuşturulmalıdır.

Engellilik; bireyin bedensel veya zihinsel farklılığı nedeniyle toplum dışında kalması değil, toplumu oluşturan birey ve yöneticilerin yaptıkları yanlış uygulamalarla engelli bireyin hayata katılımını engellemesidir.

Engelli bireylerin önünde artık sadece bir engel olarak duran yetkililer, erişilebilirlik standartlarını uygulamalıdır. Engelli birey erişilebilir bir şehirde kimseye ihtiyaç duymadan hareket edebilir. Engeli asıl yaratanlar erişilebilirlik kurallarına uygun yapı inşa etmeyenler ve inşa edenlere müsaade edenlerdir! Herkes için erişilebilir kentleri yaratmak, bu kentlerde yaşamak, hayatı daha anlamlı kılacaktır.

Engelli bireye, acıma kökenli yaklaşıma son verilmelidir. Engelli bireylerin, diğer bireylerden bir farkı yoktur. Engelli bireylere yardım etmek isteniyorsa, acıma duygusu ile değil, insani bir davranış olduğu için yardım edilmelidir. Duyarlı, farkında, engel kaldıran insan olmak erdemdir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57