Liseden, "şiir ve müzik"

İskenderun/SES

GÜNCEL 7.05.2024 19:26:00 0
 Liseden,

Arsuz'da eğitim veren Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü 'dilimizin zenginlikleri' adlı program kapsamında, "Şiir ve Müzik Dinletisi" düzenledi.

TEK Kampüs Okullarında düzenlenen "Şiir ve Müzik Dinletisi"ne Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalmaz, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. Mustafa Kemam Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulan, İstiklal Marşı'nın okunduğu Şiir ve Müzik Dinletisinin açılışında konuşan Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi Müdürü Murat Göl, dinletinin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı; Müzik öğretmeni Sevim Karpuz, edebiyat öğretmeni Fatih Kandemir ve onlarla beraber hareket eden müdür yardımcıları ile öğretmenlere teşekkür etti.

Etkinliği hazırlarken, 6 Şubat depreminin kendileri için en sıcak yara olduğunu, depremi ve geçmişten günümüze devam eden İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırının acısını andığını ifade eden okul müdürü Göl, "Yürekleri sevgiyle birleşen insanlar olarak, duygularımızı dile getireceğiz. Duygular ise tüm canlılarda ortak olan kalp atışlarıdır. Sevgiyle besleyen bitki de sevgi ve büyüttüren bir hayvan da sevgiyle geliştiren bir insan da aynı sonucu. Yani mutluluğun yaşarız. Duygular ise sadece insanlar kelimelerle kelimelere dökebilmektedirler. Ve bu akşamın temel düşüncesi de dile getirmektir. Şairler, duygularını sözlerindeki anlam derinlikleriyle en iyi ifade kelimeleri bularak cümleleri kurmuşlardır. Sanatçılar ise sorumuza duyguların yaşatan bir yol olmuştur. 

Bu akşam geçmişte yaşamış, yaşadıkları duyguları, yazdıklarıyla şiddetiyle ifade etmiş şairlerimizi, cümlelerini bugün farklı anlamlarda bizim duygularımızı ifade ederken dinleyeceğiz. O sözler bizlerden parça taşıyacak ve kendi içimize ve birbirimize seslenmemize aracı olacaklardır" dedi.
Hazırlığı üç ay süren programın, Edip Cansever’in “Çağrılmayan Yakup” isimli şiiri üzerine şekillenmiş birçok şiir ve şarkıyla desteklendiğini ifade eden Göl, "Çağrılmayan Yakup, bazen içimizde dile getirilmemiz düşüncelerimiz olacak. Bazen yanımızda halini hatırını sormadığımız ‘sen yaparsın, senin üstesinden gelirsin’ diye destek olmadığımız arkadaşımız, akrabamız, komşumuz olacak. Bazen geçmişte oğlunun hasretiyle yanmış, Hazreti Yakup olacak, bazen gelecekte merhaba diyeceğimiz duraktaki bir kişi olacak. Bugün şarkılarımızla, şiirlerimizle bizi biz yapan, bizi birleştirerek ortak duygularımızı  paylaşarak sevgimize ve kardeşimize güç verdiniz" dedi.

11 şarkı, 12 şiir okundu

11 şarkı ve 12 şiirin okunduğu gecede sunuculuğu Dilek Sürmeli üstlendi, müzik gurubunda ise elektrogitar, piyano, bağlama, gitar ve bateride Ali Enver Turhaner, Yusuf Keskin, Devrim İnan, Enes Uyar, Mahmut Canımoğlu, Mete Berkay Acar, Miray Yavuz görev aldı.
Gecede şarkıları Sevim Karpuz, Eser Devrim, Zeynep Ezgi Ayseki, Aleyna Çapar, Yusuf Keskin, Ece Keskin, Esra Üstün, Ercan Yılmaz ve Devin Özdemir; Şiirleri de Fatih Kandemir, Beren Uysal, Aziz Tümakaya, Melike Mezili, Yaren Uzun, Rüya Güneş, Leyla Tuana Gözcü, İlhan Yürek, Hasan Değirmenci, Ebru Dişibüyük, İbrahim Gökpınar, Ege Berkay Çalgı ve Bedi Gökpınar okudui.


Anahtar Kelimeler: Liseden " müzik"

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00