A. Cömert, etkinliklerle anıldı

Gezi Parkı protestolarında polisin sıktığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren 23 yaşındaki Abdullah Cömert, ölüm yıl dönümü olan 03 Haziran Cumartesi günü etkinliklerle anıldı.

6.06.2017 10:14:17 0
A. Cömert, etkinliklerle anıldı

Abdullah Cömert´in ailesi, yakınları, bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı anma, mezarı başında başladı ve Harbiye´de devam etti. 

CHP Hatay İl Gençlik Kolları da, 'Geziyi anıyoruz' adlı etkinlikle gezi olaylarında yaşamını yitirenler ile Antakya´da hayatını kaybeten Abdullah Cömert´i andı. CHP´li gençlerin düzenlediği ve Mezarı başında başlayan anma etkinliği, Harbiye Hidro Atatürk Parkında devam etti. Sanatçısı Fevzi Kurtuluş´un konser verdiği etkinlikte, ´yeryüzü iftar sofrası´ da kuruldu.
Hatay milletvekilleri Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve yardımcısı Eren Kurt, Abdullah Cömert´in annesi Hatice Cömert abisi Adnan Cömert, gezi olaylarında Antakya´da yaşamını yitiren gençlerden Ahmet Atakan´ın Annesi Emsal Atakan ve Babası Ali Atakan da katıldı.

´Tarih, bu toprakları direnişinden tanıyon´
Tarihin bu toprakları direnişinden tanıdığını belirten CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, şunları söyledi: 'Bu toprakların insanları 16 Nisan´da bir karar verdi. Fakat o kararı tanımayanlar bugün bu meydandaki insanların cesaretini de tanımayan insanlardır. Bundan dört sene önce, 3 Haziran´da kardeşimiz, yoldaşımız, Abdullah Cömert´i maalesef toprağa verdik. Bizler CHP´li gençleri olarak, Türkiye´nin en büyük gençlik hareketi olarak kardeşimizi toprağa gömdük. Onun kararlı duruşu, onun cesaretli ve inançlı duruşu bugün bu meydanda, bu topraklarda artarak yaşayacak ve bunun sözünü buradan sizlere veriyoruz. Bu memleketin gençliği 16 Nisan günü, aynı dört sene önce Armutlu gençliğinin olduğu gibi “Hayır daha bitmedi” dedi ve yüzde 60 küsür oranda hayır oyu verdi. İşte bu iradedir ki bu memleketin gençlerini yaşatacak olan iradedir. Bundan sonraki süreçte bizler yoldaşımız Abdullah´ın, yoldaşımız Ali İsmail´in ve mahalle arkadaşımız Ahmet´in o onurlu duruşunu o cesaretli duruşunu yaşatmaya devam edeceğiz.

´Gezi gençliği ülkenin bu günü, yarındır´
CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu da, “Bugün Gezinin güzel çocuklarını anıyoruz. Bugün aslında benim için pek de iyi bir gün değil. Bundan 4 sene önce iş arkadaşımı, kardeşimi, akrabamı, yoldaşımı kaybettim. Abdullah Cömert´i kaybettik. Biz gezi gençliğiyiz. Gezi gençliği yüreklidir, Atatürkçüdür, devrimcidir. Gezi gençliği bu ülkenin gerçek sahipleridir. Gezi gençliği ülkenin bu günüdür, yarındır. Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz. Gezi sürecini gezide yaşadığımız o atmosferi daima yaşatacağız. Bugün de o atmosferi yaşatmak istedik size bu birlik ve beraberliği bu kardeşliği yaşatmak istedik. Dediğim gibi biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz' diye konuştu.

´Gezi, bize birlikte mücadele etmeyi öğretti´
Anma etkinliğinde konuşan CHP Defne Gençlik Kolları başkanı Ali Kemal Kazar, “Şehitlerin yüreğimizi derinden etkilediği fakat mücadeleyi kat be kat arttırdığımız, demokrasiyi ve eşitliği haykırdığımız gezi sürecinin dördüncü yıldönümüne gelmiş bulunmaktayız. Gezi sürecinin bize kazandırdığı en önemli şey, birlikte mücadele etme gerekliliğidir. Taksim´de, Kızılay´da, Armutlu´da ve Türkiye´nin her sokağında yaşadıklarımız ve içinde bulunduğumuz süreçte faşizmin her türlüsünü görmüş bulunmaktayız. Dün çapulcu diye nitelendirilen gençlere bugün terörist yaftası yaptırılmış ve iktidar terörünün her türlüsü meşru görülmüştür. İlaçlarla ayakta kalabilen Abdocan, umutlarımızı satmadık diyen Ahmet ve hunharca dövülen Ali İsmail´i ve katledilen diğer gezi yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü yineliyoruz' dedi.
Anma etkinliğinde CHP´li gençlerin konuşması sonrası milletvekilleri Topal ve Dudu, belediye başkanı Yaman, ilçe başkanı Gönenç ve kadın kolları kolları başkanı Haksöz de yaptıkları konuşmayla gezi olaylarında yaşamlarını yitirenleri andı. Anmada konuşan milletvekili Topal, 'Gezi; sosyal ve siyasal alandaki kuşatmaya karşıydı. Baskıcı ve otoriter iktidara karşı halkın kendiliğinden başkaldırısıydı. Gezi, barışçıldı, özgürlükçüydü, gençlikti. Gezi, karanlığa karşı, aydınlığın safında yer alanlardı. Gezi direnişi göstermiştir ki çok farklı gruplar, farklı siyasal anlayışlardaki insanlar birlikte mücadele edebilir. Bunun bu topraklarda başarılabileceğinin en somut örneğini birlikte yaşadık. Bizlere düşen görev, geçmişin acılarından dersler çıkararak önümüzdeki süreci;, kötülük ve karanlığa karşı iyilik ve aydınlığın kazanacağı şekilde örgütleyebilmektir. İhtiyacımız olan şey bir tek adam cumhuriyeti değil, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüktür. Gezinin talepleri hala güncel ve geçerlidir' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Cömert etkinliklerle anıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57