A. Hatayspor 5. turda

Atakaş Hatayspor, konuğu Eyüpspor´u penaltı atışları ile 6-5 yendi ve turdan eledi.

SPOR 2.12.2021 09:27:59 0
A. Hatayspor 5. turda

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur Eleme Karşılaşmasında sahasında Eyüpspor´u konuk eden Atakaş Hatayspor, normal skoru 1-1 biten karşılaşmayı, uzatmamada da skor değişmeyince yapılan penaltı atışları ile 6-5 yendi ve turdan eledi. Bu sonuçla A. Hatayspor, kupada 5. tura yükseldi. Hatayspor, maç sonrası sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Ziraat Türkiye Kupası´ nda 5. Tura adımızı yazdırıyoruz' ifadesine yer verdi. A. Hatayspor´un kalecisi Abdullah Yiğiter´in 90+4´te, yedek kaleci Yavuz Buğra Boyar´ın da 120+1´de kırmızı kart görmesi üzerine, A. Hatayspor maçı 9 kişiyle tamamladı. Kalecilerin kırmızı kartla saha dışında kalması üzerine kaleye takımın forvet oyuncusu Mame Diouf, iki kez kaleye geçerek, fileleri korudu.

Maçın 19. dakikasında, Eyüpsporlu Erencan´ın ceza sahası ön çizgisinde pasını alan Enes, güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1.
İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ve karşılaşmanın 74. dakikasında A. Hatayspor, beraberliği yakaladı. Bu dakikada, Falette´nin sol kanattan pasını alan Fatih Kurucuk, kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-1.

İlerleyen dakikalarda yapılan ataklardan sonuç alınamayınca, maçın normal süresi 1,1 tamamlandı. Maçın uzatma dakikalarında da skor değişmeyince, penaltı atışlarına geçildi. Atakaş Hatayspor´da penaltı atışlarını kullanan Diouf, Adekugbe, Riberio, Traore ve Falette atışları gole çevirirken, Lobjanidze´nin atışı gole dönüşmedi. Eyüpspor´da atışı kullanan Bekir Yılmaz, Erencan Yardımcı, Mete Kaan Demir ve Cenk Ahmet Akkılıç bunları gole çevirirken, Gökcan Kaya ve Enes Keskin´ine penaltı atışları ise gole dönümedi. Bu skorla A. Hatayspor, sahasında konuk ettiği Eyüpspor´a penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak ve karşılaşmayı da 6-5 tamamlayarak sahadan galip aylıldı ve kupada 5. tura yükseldi.

Karşılaşmayı, izleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atakaş Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz ve kulüp saymanı Mehmet Bozkurt, Eyüpspor karşısında mücadele eden takıma tribünden destek verdi.


Anahtar Kelimeler: Hatayspor turda

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23