A. Atakan ölüm yıl dönümünde anıldı

ODTÜ’ye destek eylemlerinde 10 Eylül 2013’te yaşamını yitiren Ahmet Atakan, ölüm yıl dönümünde Defne'deki dün mezarı başında anıldı.

GÜNCEL 14.09.2022 15:41:00 0
A. Atakan ölüm yıl dönümünde anıldı

Antakya/SES
Atakan, Defne'nin Çekmece Pınarbaşı Mahallesi Mezarlığında kabri başında, ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. 
A. Atakan’ın mezarı başında düzenlenen önme törenine Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İHD Genel Merkez MYK Üyesi Servet Üstün Akbaba, Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, Gezi protestolarında Eskişehir'de yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile Atakan Ailesi ve yakınları da katıldı. Anma törenine katılmak için Hatay'a gelen ancak mezarı başında düzenlenen törene yetişemediği belirtilen Eşber Yağmurdereli ile TTB 2. Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu'nunda  Atakan Ailesini evinde ziyaret ettiği bildirildi. Anma töreninde konuşan Atakan ailesinin avukatı Ali Habip, davadan adalet çıkmadığını ifade ederek, "Toplumsallaşmış davalardaki adaletsizliki bir politika haline getirildi. Bu davalarda halk desteği çok önemli" dedi ve konuyu AİHM’e kadar götüreceklerini belirtti. Atakan'ın kardeşi Zafer Atakan da, dokuz yıldır adalet mücadelesi verdiklerini, soruşturma sürecinde elde edilen delillere rağmen valilik kararıyla polislerin soruşturulmasının engellediğini ifade etti. Anma öncesi polislerin oğlunun mezarı etrafında gördüğünü belirten anne Emsal Atakan, "Bir aile çocuğunu anmayacak mı?” sözleriyle tepki gösterdi. Baba Ali Atakan da, Gezi protestolarında yaşamını yitirenlerin yaptıkları itirazın ne kadar haklı olduğunun bugün daha da iyi anlaşıldığını söyledi. 
Oğlunun ölümünde sorumlu görülen polisler hakkında soruşturma açılmadığını belirten Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, “Adalet yerini bulduğunda yüreğimize bir damla su serpilir" değerlendirmesini yaptı. Anne Emsal Atakan, oğlunun ölüm gününde sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "... Ahmedim 9 Eylül'ü 10 Eylül'e bağlayan gece 2013'te hayatımın en karanlık zifiri gecesi. 'Ahmet hayatını kaybetti' dedi   doktor, dünya başıma yıkıldı. Hastenede herkese yalvarıyordum 'doğruyu söyleyin Ahmet yaşıyor deyin bana' ama herkes üzgündü, ağlıyordu... Ahmettim, canım oğlum 9 yıl oldu gelmedin. Hep yolunu bekledim senelerce. Seni çok özledik, kalbim, oğlum, yoldaşım, arkadaşım, can parcam. Ahmedim seni benden koparanlar gün yüzü görmesinler... Seneler geçti halen yolunu bekliyorum ara ara kabullenmek çok zor oğlum, canımın içi oğlum. Senin kattilerin belli ama cezalandırılmadılar. Onurlu bir kaç avukat sadece davanla ilgilendi. Sen öldüğünde çok avukat ilgilendi ama meğer sadece sıcağı sıcağına olduğunda öyle görünmek istediler. Onları da bir gün ifşa edecem merak etme oğlum, kimin dürüst olup olmadığını herkes öğrenecek inan ve senin kattilerin elbet cezalandırılacak. Ahmetim sen son nefesine kadar sırf adalet ve demokrasi için mücadele ettin, ben de son nefesime kadar adalet istemekten, mücadele etmekten asla vazgeçmeyecem oğlum..."


 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19