A. Hatayspor, 90'da yendi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Atakaş Hatayspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etti.

SPOR 25.10.2022 16:03:00 0
A. Hatayspor, 90

İskenderun/SES
Antakya'da oynanan karşılaşmada A. Hatayspor'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Ze Luis ve 90. dakikada Kaan Kanak kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü ise 33. saniyede Wout Weghorst'tan attı. 

Sezonun en erken golü Antakya'da atıldı
Karşılaşmada, Beşiktaş'ın Hollandalı golcü futbolcusu Wout Weghorst, sezonun en erken golüne A. Hatayspor'a attı. Muleka'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Beşiktaşlı Weghorst, güzel bir vuruşla topu 33. saniyede filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Weghorst'un attığı gol, kayıtlara bu sezon Süper Lig'de atılan en erken gol olarak geçti.
Maçın 11. dakikasında ceza alanı içinde topla buluşan Wout Weghorst savunmanın müdahalesi ile yerde kalınca, hakem penaltı kararı verdi. Ancak, VAR incelemesi sonrası Beşiktaş'ın penaltısı, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ele sona erdi.
İkinci yarıda Hatayspor önce beraberliği yakaladı, son dakikada da galibiyete ulaşan golü kaydetti. 
Maçın 50. dakikasında gelişen Hatayspor atağında. sağ kanatta topla buluşan Kamil Ahmet'in ortasını alan Ze Luis kale önünde topa kafayla vurdu ve ağlara gönderdi: 1-1. Ze Luis, Süper Lig'de ilk golünü Beşiktaş'a attı.
Karşılaşmanın 90. dakikasında Hatayspor'da Ruben Ribeiro'nun pasında ceza alanı önünde alan Kaan Kanak, topa yerden vurdu ve ağlara göndererek, skora 2-1 yandı.
İlerleyen süreçteki ataklardan sonuç alınamayınca karşılaşma A. Hatayspor'un, Beşiktaş karşısında 2-1'lik galibiyeti ile sona erdi.

A. Hatayspor, haftaya Ankara deplasmanında
Bu sonuçla Beşiktaş ligde 19 puanda kalırken, A. Hatayspor ise ligdeki puanını 10'a yükseltti. Hatayspor önümüzdeki hafta Ankara deplasmanında MKE Ankaragücü ile oynayacak.

Demirel ve Savaş, karşılaşmayı değerlendirdi
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş'ı 2-1 galibiyet sonrası yaptığı açıklamada, "İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Bizim kazanmamız gerekiyordu, kazandık" dedi. Beşiktaş'ı analiz ettiklerini anlatan Demirel, "Beşiktaş'ın 60'tan sonra düştüğünü biliyorduk. Erken bir gol yedik ama iyi reaksiyon verdik. Kazanacağımızı biliyorduk. Arkadaşlarım doğruları yaptı" diye konuştu. Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da karşılaşmayı izledi. Eşi ve kızı ile birlikte karşılaşmayı izleyen Hatayspor Onursal Başkanı da olan Savaş, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, "Daha birinci dakika dolmadan sürpriz bir gol yedik. Rakip, ilk 20-25 dakika sahamızda top oynadı. Ondan sonra da kontrataklarla biz rakip sahayı zorlamaya başladık. İkinci yarının başlarında güzel bir gol attık. İkinci yarı kontratak oynamış gibi göründük ama daha çok pozisyona giren, golü arayan takım bizdik. Aşağılardan çıkmak için çaba sarf ediyorduk. Herkes 'Atakaş Hatayspor düşer' diye bekliyordu. Türkiye'de her şey düşebilir, dolar, altın, euro, enflasyon düşebilir ancak Atakaş Hatayspor düşmez. Ekibimiz çıkışa devam edecek ve hHer sene olduğu gibi üst sıralarda ligi bitirecektir" ifadesine yer verdi.

Beşiktaş'tan valiye ziyaret
takaş Hatayspor-Beşiktaş karşılaşması için Antakya'ya gelen Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Vali Doğan, Beşiktaş Spor Kulübünü medeniyetlerin beşiği, kadim şehir Hatay’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve A. Hatayspor-Beşiktaş karşılaşması öncesi iki takıma başarı diledi. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Çebi de gösterdiği misafirperverlikten dolayı vali Doğan’a teşekkür etti ve üzerinde Rahmi Doğan yazan 31 numaralı forma hediye etti.


Anahtar Kelimeler: a. hatayspor 90'da yendi hatayspor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19