Aalen´e ´kardeş şehir ziyareti´

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, meclis üyeleri ve iş insanlarından oluşan heyetle Hatay´ın Almanya´daki kardeş şehirlerinden biri olan Aalen´i ziyaret etti.

GÜNCEL 1.02.2022 17:14:12 0
Aalen´e ´kardeş şehir ziyareti´

İskenderun/SES

Savaş´a Almanya ziyaretinde Antakya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahsin Kabaali, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Murat Hayzaran, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Kardeş Şehir Sorumlusu Selim Matkap, iş insanları Halit Yağıcoğlu ve CONTA Üretim Şirketi sahibi Sezai Boncuk da eşlik etti.
Savaş ve beraberindeki heyet, göreve yeni başlayan Aalen Belediye Başkanı Frederick Brütting ile bir araya gelip, iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulundu. Önceki belediye başkanlarıyla olduğu gibi yeni başkan Brütting´le de güzel çalışmalarna imza atacaklarını ifade eden Savaş, “Aalen´le 26 yıllık geçmişimiz var. Kültürel ilişkilerimizi eğitim ve ticaret ile perçinlemek istiyoruz. Ziyaretimizin sebebi hem Brütting´i tebrik etmek hem de iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek. Suriye´deki kaosun Hatay´a yansımasını tersine çevirmek için Aalen halkının büyük yardımı oldu. 10 yılı aşkın süredir Suriye sorununu en çok yaşayan şehiriz. Problemlerin düzelmesi için Hatay´a en çok yardım eden Alman şehirlerinin başında ise Aalen geliyor. Eski başkan Thilo Rentschler zamanında mültecilerin yaşadığı bölgeye 24 sınıflık okul yaptırıldı. Brütting de önceki başkanlar gibi dünya sorunları için düşünen ve çözüm arayan bir siyasetçi. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.
Aalen Belediyesinde gerçekleşen ziyarette Savaş ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren belediye başkanı Brütting, “1995´ten bu yana kardeş şehirler olarak çok değerli projeleri hayata geçirdik. 1 Nisan´da Aalen olarak biz de EXPO 2021 Hatay´da yer alacağız. Expo´da Aalen bahçesinin (Svabya Bahçesi) açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Suvabyan Bahçesi´nde hem tüketim amaçlı hem de tıbbi aromatik bitkiler var. Tarihi bağlantılarımız olduğu için bahçemizi Hatay´da sunacağız. Aalen kentin simgesi ´ajan kulesi´ de Expo alanında olacak. 600 metrekarelik bahçenin iki şehrin kardeşliğinin simgesi olarak alanda kalıcı olacak' diye konuştu.
Almanya´da Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Dış Politikalar Sorumlusu Nils Schmid ile de görüşen Savaş, Suriye ve mülteciler üzerine değerlendirmede bulundu, sorunların Avrupa Birliği´nin kurumsal girişimleri ile çözüme kavuşabileceğini ifade etti. Savaş, Almanya´daki Türk iş insanlarını da ziyaret etti, bu kapsamda Mannheim ve Aerzen kentlerinde iş yapan Türk kökenli firmalar Suntat ve Çiloğlu şirketlerinin yöneticileriyle görüşti, HBB´nin kırsal kalkınma projesi kapsamında bazı firmalarla ön anlaşmalar yapılmasını sağladı. HBB´oen yapılan açıklamaya göre, Doğu Württemberg Ticaret ve Ekonomi Odasını da ziyaret eden Savaş´ın, Hatay´daki sanayi firmalarının uluslararası pazar payını arttırmak üzere de görüşmeler yaptığı da belirtildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23