Aba güreşlerinde 9 şampiyon

Hatay´ın anavatana katılışının 78. yıldönümü dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası´na ev sahipliği yaptı.

27.07.2017 10:29:35 0
Aba güreşlerinde 9 şampiyon

 23 Temmuz Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi mersahında gerçekleşen güreşlere HBB Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, HBB idarecileri ile birlikte çok sayıda sporsever katıldı. 

Adana´dan İstanbul´a Hakkari´den Konya´ya kadar çok sayıda güreşçinin katıldığı turnuva HBB Mehteran Takımı´nın gösterisi ile başladı. Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Başkan Savaş´a aba güreşine yaptığı katkıdan ötürü şilt verdi.Şampiyonanını açılış konuşmasını yapan Öztek, 8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası´nın 3 Eylül´de yapılacağını, dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sporcuların Hatay´da yarışacaklarını belirtti. Şampiyona öncesi düşüncelerini ifade eden Başkan Savaş da, aba güreşinin artık dünyanın her yerinde tanındığını kaydetti. Hatay Büyükşehir Belediyesporlu sporcuların da katıldığı şampiyona 9 farklı kategoride gerçekleştirildi. 50 kiloda Kurban Güven, 55 kiloda Hüseyin Çakıt, 60 kiloda Fatih Önalan, 65 kiloda Hatay Büyükşehir Belediyespor´dan Şükrü Uygan, 70 kiloda Enver Sedat Yolcu, 75 kiloda HBB´li Oğuz Doğruer, 80 kiloda Mevlüt Çolak, 90 kiloda Enes Kaya ve +90 kiloda Ahmet Çağtay şampiyon oldu.


Anahtar Kelimeler: güreşlerinde şampiyon

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00