Açık Kapı Bürosu hizmete girdi

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve yurttaşlarla ‘en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesinin´ hedeflendiği Açık Kapı Pr

GÜNCEL 10.05.2018 11:14:38 0
Açık Kapı Bürosu hizmete girdi

Antakya/SES

Valilik binası giriş katında yürütülen Açık Kapı hizmetlerini inceleyen Hatay Valisi Erdal Ata, gelecek başvuruların doğrudan birim çalışanları tarafından alınarak ilgili kurumlara yönlendirileceğini belirtti. Vali Ata, projenin Hatay´daki ilgili kurumlarda irtibat görevlilerinin belirlendiğini, irtibat görevlilerinin buradan kendilerine yönlendirilen iş ve işlemleri takip edeceklerini belirtti.

Mobil takip, 7 günde yanıt
Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve Valilik birim müdürleri eşlik ettiği incelemede ‘Açık kapı´ hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerle ilgili Vali Ata, şu bilgileri paylaştı: “Vatandaşlarımız, burada hizmet veren Açık Kapı Bürolarına şahsen gelerek veya internet üzerinden yazılı olarak ya da cep telefonlarına yükleyecekleri mobil uygulama yoluyla başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibinin telefonuna kısa mesaj yoluyla bir başvuru numarası gönderilecek, başvuru elektronik sisteme kaydedilecek. Sonrasında başvuru sahibi başvuru durumunu online olarak takip edebilecektir. Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde olumlu ya da olumsuz cevaplanması sağlanacaktır.”
Projenin sağlıklı yürütülmesinde kamu kurum müdürlerinin katkısının önemli olduğunu da vurgulayan Vali Ata, kurumlarda yetkili şube müdürlerinin kurumlara yönlendirilen vatandaş taleplerini takip ederek 7 gün içerisinde cevaplanmasına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

İş ve işlemler hakkında bilgi verdi
Açık Kapı hizmetleri ve Açık Kapı sisteminin kullanımı ile ilgili iş ve işlemler hakkında ilgililerden bilgiler alan Vali Ata, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu proje ile vatandaş odaklı bir yaklaşım ile devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişimi artırmak, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak, vatandaşa sunulan hizmetlerin etkin ve süratli bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak, onlardan gelen taleplerin hangi noktalarda yoğunlaştığını görerek sunulan hizmetler konusunda oluşturulacak politikalara zemin oluşturmak ve kronikleşmiş sorunlara hızlı çözümler üretmek amaçlanmaktadır. Burada, vatandaşlarımızın müracaatlarını doğrudan ilgili arkadaşlarımız alacak ve ilgili kurumlarımıza yönlendirecektir. İlimizde ilgili kurumlarımızda irtibat görevlileri belirlendi ve bu irtibat görevlileri buradan kendilerine yönlendirilen iş ve işlemleri takip edecekler.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57