Açıklama yerine "11 bin liralık ilan"

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının, yaygın bir gazeteye verdiği yeni yıl ilanın ilan yönetmeliğine aykırı verildiği belirtildi.

İSKENDERUN 2.02.2023 09:07:00 0
Açıklama yerine

İskenderun/SES
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, odaya yönelik ağır ifadelere yer veren yaygın gazetenin bir yazarın makalelerine cevap vermek ya da yazılar üzerine kamuoyuna açıklama yapmak yerine, yarım sayfayı bulan binlerce liralık yeni yıl kutlama ilanı verdi.

İlan başkanın fotoğrafıyla yayınlandı

Sabah gazetesinin 02 Ocak 2023 tarihli nüshasının 14. sayfasında yarım sayfa olarak İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), logosuyla yayınlanan ilanda oda ya da yönetim olarak değil başkan adıyla ve fotoğrafıyla çıktı, parası ise odanın bütçesinden karşılandı. 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yarım sayfa olarak verdiği ilanın kamu kurumu niteliğindeki Basın İlan Kurumu (BİK) üzerinden yayımlanması gerekirken, BİK aracılığıyla yayımlanmadığı öğrenildi. İlan yönetmeliğe aykırı şekilde yayınlandı. Resmi İlan ve Reklamlar İle Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 5. maddesi, ilanların yayınlanma şeklini düzenlerken, İTSO'nun bu yönetmeliğe uymadığı ve 11.800 liralık 'gazete bedeli' ödemesi yapıldığı öğrenildi. 

İTSO'nun 11.800 lira ödediği söz konusu gazetedeki makalelerden odayla ilgili üç ayrı yayın yapılmıştı. Bu yayınlardan 26 Ekim'deki yazıda "... İskenderun, Arsuz, Payas şeytan üçgenine benziyor... Kepazelikler diz boyu. Devleti dolandıranlar da... Şimdi de karşıma ... diye biri çıktı... büyük bir servete sahip... Günde 40 kamyon demir satıyor ama devlete bir kuruş vergi vermediği iddia ediliyor. Maliyeciler adama özellikle mi göz yumuyor? ... kâğıt üstündeki şirketleriyle de İSTO yönetimini elde tutuyor. Hikâye çetrefilli, buna devam edeceğiz." yer verilmişti. 23 Kasım'daki yazıda ise şunlar yer almıştı: "... Oda seçimleri Türkiye'nin her yerinde iddialı geçti. İskenderun hariç ama. Çünkü 3 bin üyeli odanın 500 üyesi 'naylondur!' Bu durum Bakanlık Müfettişi Erdem Bulut'un İTSO'daki usulsüzlüğü belgeleyen 98 sayfalık raporuyla belgelidir. Raporu sumen altı eden ise FETÖ'den hüküm giyen Başsavcı ... 'dı. Kısacası 'Naylon şirketlere' yol veren de FETÖ'dür. Belki İTSO hâlâ FETÖ'cülerin elindedir! Rapora göre, yargılanması gereken …., yazılarım üzerine …….'den gelip, meclis üyelerine yelken kulüpte ziyafet çekti. Yanında İTSO Başkanı da vardı...  Atılan bir tweet de şöyle: "İskenderun'da değişmeyen İTSO yönetiminde naylonlar var, bankaların en itibarlı müşterisi de onlardır. Çekleri yazılacaklara sıcak para temin ederler!" Sahi ... ne iş yapar ve ne kadar vergi verir? Alışverişlerini neden hep çekle yapar? Bu adamın kaç fabrikası ve kaç çalışanı var? Bugüne kadar kaç firma kurdu? Kaçı ölü kaçı yaralı bunların? Gördüğün gibi soru çok ...".
9 Kasım tarihli yazıda da "... efendi... Adamın şehirdeki lakabı 'Faturacı ...!' Faturasız demir alıp piyasaya fatura satarak devlete zarar veriyor. Herifin işi bu... Bir de naylon şirketlerle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı kontrol ediyor. Sahi İTSO Başkanı ... ne iş yapar? Yanında kaç sigortalı çalışanı var? Faturacı ..., İTSO ile kirli işlerini mi perdeliyor. Aslında İTSO'daki sahtekarlık bakanlık müfettişi Erdem Bulut tarafından belgelendi. Minik kuşum, faturacı ...'in şimdi de Demirellere ait hisselere göz diktiğini söyledi. Konuya devam edeceğiz." ifadelerine yer verilmişti.

 


Anahtar Kelimeler: Açıklama yerine " liralık "

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19