Acil Hatay için protokolü imzaladılar

Yangın, deprem, sel ve kaza gibi afetlerde yaşamsal önem taşıyan mobil uygulama için Hatay ve İzmir büyükşehir belediyeleri arasında protokol imzalandı.

HATAY 11.12.2021 18:45:53 0
Acil Hatay için protokolü imzaladılar

HBB, İzmir Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği mobil uygulamayı kendi bünyesine uyarlayarak kullanmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile anlaştı. HBB Başkanı Lütfü Savaş ve İBB Başkanı Tunç Soyer, hayati önem taşıyan uygulamanın HBB tarafından kullanılması için hazırlanan protokolü imzaladı.

Acil Hatay adı verilen uygulama ile afet durumlarında enkaz altında mahsur kalanlara artık daha hızlı ulaşılabilecek. Uygulama aynı zamanda afet durumunda gönüllü olarak çalışacak vatandaşlar arasındaki iletişimin koordine edilmesine yardımcı olacak.

HBB´den uygulamaya yönelik yapılan bilgilendirmede şu bilgilere yer verildi: 'Uygulamanın içeriğindeki ‘Konum Paylaşma´ özelliği sayesinde arama kurtarma ekipleri afetzedenin bulunduğu bölgeye 1 metrelik yanılma payı ile müdahale edebilecek. Afetzedeler, olası afetlerde Acil Hatay Uygulaması´nda bluetooth ile konumlarını paylaşarak anında arama kurtarma ekiplerine ulaşabilecek. Güvendeyim, Son Depremler, Diğer Afetler, Toplanma Alanları, Gönüllü Girişi, Kişilerim Listesini Düzenle, Dokümanlar gibi arayüzler ile kullanıcılar, uygulamayı kolayca kullanabilecek. Kullanıcılar aynı zamanda doğal afetler ve afet anında yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirilebilecek ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile sürekli iletişim halinde olabilecek. Uygulama afet sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, Acil Hatay mobil uygulaması üzerinden enkaz altında kalmış bireylerin takibini ve gerekli ekiplerin alanlara gönderiminin sağladığı, kriz anının yönetildiği web tabanlı uygulama olarak öne çıkıyor.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19