Acil Durum Hastanesi’ni ve ‘yolu’ incelediler

İskenderun Acil Durum Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, yapımının tamamlandığını belirtti. Demiryürek bağlantı yolu ile ilgili de bilgi aldı.

İSKENDERUN 23.11.2023 21:05:00 0
Acil Durum Hastanesi’ni ve ‘yolu’ incelediler

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte 6 Şubat depremleri sonrasında Düğünyurdu mevkiinde yapımına başlanan İskenderun Acil Durum Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kaymakam Demiryürek, hastane binasının inşaatının bittiğini, çevre düzenlemesi ve iç donanımının tamamlanarak hizmete önümüzdeki günlerde gireceğini belirtti. 200 yataklı hastanede 42 poliklinik hizmet verecek.

Ulaşım konusundaki sorunlarının da tartışıldığı hastaneye erişimin otoban bağlantısı ile sağlayacak çalışmaları da inceleyen Kaymakam Demiryürek, Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolu ve İskenderun Devlet Hastanesi Bağlantı Yolu Projesi için çalışmalara başlandığını bildirdi. Dmiryürek, yüklenici firmadan yol çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hatırlanacağı gibi yıkımın en fazla olduğu illerin başında gelen Hatay’da 63'ü hekim olmak üzere 600’e yakın sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş, hastaneler de büyük zarar görmüştü. A ve B blok olarak adlandırılan 2 binaya sahip İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok (Eski SSK Hastanesi) binasının bir bölümü depremde çökmüş, yataklı tedavi gören hasta ve sağlık çalışanları 6 Şubat depreminde enkaz altında kalmıştı. Antakya’daki hastanelerin de ağır hazar alması ya da yıkılması nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi B Blokta yaşanan yoğunluğu kaldıramayacak duruma ulaşmış durumda. 


Anahtar Kelimeler: Durum Hastanesi’ ‘’ incelediler

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19