´Acilen Barış!´

SP´den Hatay-Edirne hattı; ‘En kötü barış, en iyi savaştan iyidir´ diyen SP´nin GİK üyesi Necmettin Çalışkan´a göre, ‘Suriye konusunda ilk düğme yanlış iliklendi´

SİYASET 3.03.2020 13:30:12 0
´Acilen Barış!´

İskenderun/SES

Saadet Partisi´nin (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay eski İl Başkanı Necmettin Çalışkan, “Hemen Suriye´den çekilelim demiyoruz; ancak en acil şekilde kan durdurulmalı” dedi.
SP GİK Üyesi Çalışkan´ın Edirne´de düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği talep, Suriye´deki iç savaşın ardından bölgedeki göçün ağır yükünü çeken Hatay´dan, İdlib´te Türk askerlerine yapılan hava saldırısının ardından sınırların açıldığı bilgisi üzerine on binlerce mültecinin Avrupa´ya gitmek için beklediği Edirne arasında adeta bir hat oluşturdu. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Çalışkan, parti olarak geçmişte ne söylediyseler, bugün de aynı şeyi söylediklerini ve hiç yanılmadıklarını belirtti.

“En kötü barış en iyi savaştan iyidir”
Suriye´deki gelişmelerle ilgili, gelinen noktada ´Hemen Suriye´den çekilelim´ gibi bir sözü doğru bulmadıklarını; ancak “En kötü barış, en iyi savaştan iyidir” yaklaşımıyla ne pahasına olursa olsun en acil şekilde kanın durdurulmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi, ABD veya Rusya ile değil bölge Müslüman ülkeleriyle bu acıları dindirmenin yolununun aranmasını önerdi.

´Acil ´Barış´ talebi
Suriye konusunda partisinin geçmişte ne söylediyse bugün de aynı şeyleri söylediğini belirten Çalışkan, 'Diyoruz ki ´En kötü barış en iyi savaştan iyidir´. Her ne pahasına olursa olsun mutlaka en acil şekilde kanın durdurulması sağlanmalıdır. Biz ülke olarak Suriye konusunda ilk düğmeyi yanlış ilikledik. Başından beri hiçbir gün makul politika üretmediğimiz için bugünkü neticeler olumsuz noktaya geldi. Bu geldiğimiz noktada ´Hemen derhal Suriye´den çekilelim´ gibi bir sözü doğru bulmuyoruz. Ancak bugün yapılması gereken şey; bir şekilde ´katil´Trump ´ ile ´katil Netanyahu´ ile ´ katil Putin´ ile oturup aynı masada görüşebiliyorsak ´katil Esad´ ile de bir şekilde çözüm yoluna gidilmelidir' diye konuştu.

“Bu acıları dindirmenin yolu aranmalı”
80 milyonun el ele vererek, acıları dindirmenin bir yolunu bulmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: ”İş başında, yönetim sorumluluğunda olan insanların biraz daha duyarlı, ferasetli, aklıselim davranması gereklidir. Bugün, bunlardan çok uzakta olduğumuzu görüyoruz. Sükuneti hiçbir şekilde elden bırakmamalıyız. El birliğiyle 80 milyon vatan evladı el ele vererek ABD veya Rusya ile değil bölge Müslüman ülkeleriyle bu acıları dindirmenin yolunu aramalıyız.”




Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04