Açılış, Selin´in konseriyle

Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri

GÜNCEL 10.08.2022 14:59:28 0
Açılış, Selin´in konseriyle

* TBB eski Başkanlarından Füsun Sayek´in anıldığı 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, İskenderunlu sanatçı Selin sümbültepe´nin ´Nostalji´ konseriyle başladı. Ücretsiz düzenlenecek etkinlikler, 28 Ağustos´a kadar sürecek. Türkçe ve Arapça şarkıları yorumlayan Selin Sümbültepe, kendisinin kaleme aldığı eserlerini de seslendirdi.

Akın Bodur/Arsuz
Neredeyse ağustos ayının ortasındayız. Hafif rüzgar esiyor. İki vantilatör de portakal ağacı altındaki sahneyi ve birazdan ısınacak alanı serinletiyor. 29 Ağustos´a kadar sürecek Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, önceki akşam Selin Sümbültepe´nin konseriyle başladı. Sanatçı Selin Sümbültepe´nin ´Nostalji´ adlı konserinde sanatçıya gitarıyla Erkan Zeki Ar eşlik etti. Sayek etkinliklerinin bir bölümü, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iki yıldır internet üzerinden yapılıyordu. İki yıl aradan sonra önceki gün etkinlikler daha katılımlı olarak yeniden yöre insanını buluşturdu.
İskenderunlu sanatçı Selin Sümbültepe, Türkçe ve Arapça şarkıları kendisine özgü yorumlarıyla katılımcılarla birlikte söyledi, kaleme aldığı özgün eserlerini de seslendirdi. Arsuz´daki İskender Sayek Kültür Evinde düzenlenen etkinlikler, 09-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

/resimler/2022-8/10/1502056557004.jpg

Türkçe ve Arapça eserleri seslendirdi
Şarkıcı Sümpültepe, 'İskenderunlu birisi olarak kendi şarkılarımı, Arapça ve Türkçe şarkıları, Arapça´dan Türkçe´ye geçen şarkıları seslendireceğim' dedi. ´Artık oynak şarkıları da yazmaya çalışıyorum´ diyen Sümbültepe, bu alanda yazdığı parçalarını da seslendirdi. Sahnede kaldığı bir buçuk saate yakın sürede ´Z kuşağı´nın bilmediği 1970´li kuşağın dinlediği eserleri de seslendiren İskenderunlu sanatçı Sümbültepe, hüzünlü bir hikayesi olan ama düğünlerde sık çalınan 'Meryem Meryemti' adlı Arapça şarkıyı da Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinliklerine katılınlar için seslendirdi. Konser sırasında zaman zaman yan flüt de çalan Sümbültepe, bazı parçalarını ´zılgıtlar eşliğinde´ söyledi. 

Konserde, 'Hadi bakalım kolay gelsin; Şiki şiki baba' adlı şarkıları da seslendiren Sümbültepe, etkinliklerin açılış konserinin kapanışını ise 'Neşe keder hepsi geçer' adlı parçayla yaptı.

Burs fonu yararına ´umut bileklikleri´
Etkinliklerin açılışında konuşan Türk Tabipler Birliği eski Başkanı, merhum Dr. Füsün Sayek´in eşi Prof. Dr. İskender Sayek, bu yılki etkinliklerin üç ana temasının bulunduğunu ifade etti ve bunları 'toplumsal cinsiyet eşitliği; iklim krizi; sağlıklı beslenme-yaşam' olarak ifade etti. Çocuklara .önelik olarak da koro-konser ve bilim okulu etkinliklerinin yer alacağını anlatan Prof. Dr. Sayek, 'Etkinliklerin temel hedefi burs fonunu yaratmak. Bu yıl, ´umut bileklikleri´ etkinlikler süresince burs fonu yararına satılacak' değerlendirmesini yaptı. Sayek, sanatçılar Selin Sümbültepe ve Erkan Zeki Ar´a kitap hediye ederek, etkinliklere katkıları için teşekkür etti.

Böke, şarkıları telefonla kayda aldı
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de, annesi Füsun Sayek´in anıldığı etkinliklerin açılışına katıldı. Böke, etkinliklerin açılış konserinde sahne alan Selin Sümbültepe´nin söylediği bazı şarkıları cep telefonu videosuyla kayda aldı.
Etkinliklerin açılış konserine Arsuz Belediye Meclisi Üyesi Sadet Berkyürek ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

Bugün sağlıklı yaşam söyleşisi var
Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında bugün (11 Ağustos Perşembe) de diyetisyen Selahattin Dönmez´in ´sağlıklı yaşam´ söyleşisi düzenlenecek. Etkinlik, saat 21.00´da başlayacak. Yarın da (12 Ağustos Cuma) saat 10.00-12.00 arasında Prof. Dr. İskender Sayek´in ´meme/triod polikliniği´ düzenlenecek. Poliklinik muayenesi için randevular Arsuz Belediyesinin 6612111 nolu telefonundan alınabilinecek. Yarın ayrıca saat 10.00-12.00 arasında Arsuz Çocuk Korosu da çalışmaları için ilk buluşmasını yapacak. 13 Ağustos Cumartesi günü ise saat 17.00´da kitap tanıtımı, saat 21.00´da da Latife Tekin´in, 'TTB Ali Özyurt Edebiyat Matinesi' adlı söyleşisi düzenlenecek. 14 Ağustos Pazar günü ise saat 19.00´da yöresel yiyeceklerin yer alacağı Arsuz Yemek panayırı yapılacak. 15 Ağustos Pazartesi günü de saat 10.00-12.00 arasında Dr. Nikola Azar´ın ´ortopodi polikliniği´ yapılacak ve bunun için randevular Arsuz Belediyesinin alınabilenecek. 16 Ağustos Salı günü de Prof. Dr. İskender Sayek´in ´meme/triod polikliniği´ düzenlenecek.
Etkinliklerin sergileri arasında ise Selçuk Alten´in resim sergisi, Talin Azar ve Aylin Sayek Beyazıt´ın ´O yaz-tanıdık yabancılar´ fotoğraf-edebiyat sergisi bulunuyor. Her iki sergi de İskender Sayek Kültür Evinde izlenebilecek. Etkinliğin kalıcı sergileri arasında ´Dünden bugüne Arsuz´da tarım´, ´Tarihi dokuma aletleri´, Tarihi İskenderun ve Antakya Fotoğrafları´, 'Teta´nın mutfağı', portrelerin yer aldığı ´Biz Arsuzluyuz´, Süheyl Boncuk´un koleksiyonundan ´Hatay deniz kabukları´, ´15 yılda yolumuzun kesiştiği 15 sanatçı´ ve ´Hatay kitaplığı kültür köşesi´ sergileri bulunuyor.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23