“Acımayın, engelleri kaldırın”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

GÜNCEL 15.05.2019 13:02:00 0
“Acımayın, engelleri kaldırın”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, engellileri toplumda yok sayan zihniyet değişmediği sürece hiçbir uğraşın sonuç vermeyeceğini belirtti.

Gökpınar, “Engelli bireylere acımak yerine önlerine koyduğumuz engelleri kaldırırsak, engellilik sorun olmaktan çıkar, sadece bireysel sağlık sorunu olarak kalır” dedi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Arsuz´da düzenlenen etkinliklerde engellilerin sorunları ve çözüm önerilerine dikkat çekildi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Arsuz Derneği tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Bir Arsuz İçin El Ele´ programı, Arsuz Belediye Başkanvekili Şadi Ertan Sümbültepe, kaymakam adayı Ökkeş Sefa Türkoğlu´nun da katılımıyla Arsuz Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Engelli ve ailelerinin de sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu etkinlikte dernek başkanı Gökpınar, toplumsal algı ve yaklaşımın çözümün odağını oluşturduğunu vurguladı.

Engeli katlıyorlar
Yürüme engelli insanlar için yapılan rampanın neredeyse doksan derece olması, kaldırımlardaki görme engelli bireyler için konulan sarı şeritlerin önüne araba park edilmesi ve ya ağaç olan yere kaldırım yapılması, yaya geçidi olan yerde engelli rampası olmaması, olsa bile rampanın önüne araç park edilmesi, engelli park yerine beyin engelli insanların park etmesi, toplu taşıma araçlarında engelliler için ayrılan yer olmasına rağmen engelli bireylerin ayakta kalması gibi uygulamalarının bambaşka bir engel grubu oluşturduğunu kaydeden Gökpınar, bunu ‘erişemezlik engeli´ olarak tanımladıklarını ifade etti. Bu engelin önüne yasal düzenlemelerle, ceza yaptırımlarıyla geçilemeyeceğine işaret eden Gökpınar, ‘engelsiz bir arsuz´ talebini dile getirdi. Gökpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engellileri toplumda yok sayan bu zihniyet değişmediği sürece hiçbir uğraş sonuç vermeyecektir. Engelli bireylere acımak yerine önlerine koyduğumuz engelleri kaldırırsak, engellik sorun olmaktan çıkar ve engel sadece bireysel sağlık sorunu olarak kalır. Toplum bilinçlenirse, erişilebilirlik artar ve koca bir engel grubu ortadan kalkar. Umarım Engelliler Haftası çağımızım en büyük sorunlarından biri olan erişilemezlik engelinin kalkmasına vesile olur.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04