“Acımız büyük, öfkemiz büyük”

6 Şubat depreminin 100. gününde de hayatını kaybedenler anıldı

HATAY 18.05.2023 06:40:00 0
“Acımız büyük, öfkemiz büyük”

Mersin ağacı dalları, buhur ve çiçeklerin bırakıldığı enkaz alanında biraraya gelen grup adına yapılan açıklamada, “Bizler, 6 Şubat’ta hayatlarımızı altüst eden depremin enkazlarında canlarımızı yitirdik. Ama enkazların, yıkıntıların altında umudumuzu bırakmadık” dendi.

Enkazda kalanların arama kurtarma çalışmalarının başlatılmamasından dolayı soğuğun ve yağmurun altında 3 gün boyunca yaşam mücadelesi hatırlatılan buluşmada, “Onlar enkazların altında, sizler yerin üstünde 3 gün 3 gece çaresiz bırakıldık. Enkazların altında canlarımızın soğuktan donarak ölmesini izlediler. 6 Şubat’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Ama sadece tarih olarak değil, 3 gün 3 gece boyunca çığlıklarımızı duymazlıktan gelenleri, bizi dondurucu soğukta diri diri ölüme terk edenleri de unutmayacağız” diyerek acılarını dile getirdiler.

Deprem sonrası sağlıksız ve güvensiz barınma koşullarının yanı sıra depremle birlikte eğitim, sağlık, çevre sorunlarının iyileştirilmeden devam ettiğine de dikkat çekilerek, bölgenin seçimlerde hatırlanma yaklaşımı da eleştirilerek, şu değerlendirme yapıldı: “Temel insani yaşamsal sorunları çözemiyorsanız gidin. Sözümüz herkese. Yerel yönetimlerden hükümete; bizleri seçimden seçime hatırlayan bütün siyasi partilere. Siz hiç kimsenin oy üzerinden hesap yapacağı insanlar değiliz. Yaşamsal sorunlarımızı çözemiyorsanız Harbiye, Samandağ, Armutlu, Antakya, Defne halkları olarak birlikte dayanışmayı, birlikte mücadeleyi büyüterek çözmesini biliriz. Bu şehri yeniden inşa edeceğiz. ‘Yeniden inşa’ sürecinde hiç kimse yokmuşuz gibi davranmasın.”


Anahtar Kelimeler: “Acımız büyük öfkemiz büyük”

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19