Açlık grevi yapan annelere soruşturma

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça´ya destek vermek amacıyla 14 Mayıs Anneler Gününde, Antakya Parkında bir günlük açlık grevi yapan, Gezi olaylarında öldürülen gençlerden Ahmet Atakan ile Ali İsmail Korkmaz´ın annel

31.05.2017 10:43:08 0
Açlık grevi yapan annelere soruşturma

Akın Bodur

İfade verenlere sorular sorular arasında, 'Oturma eylemine katılıp katılmadığı, izinli olup olmadığını, açıklamayı kimlerin okuduğu, herhangi bir dernek, sendika, vakıf ve STK´lara üyeliğinin olup olmadığı, oturma eylemine bireysel olarak mı, herhangi bir STK olarak mı katılım sağladığı' sorularının yöneltildiği öğrenildi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, Ahmet Atakan´ın kardeşi Zafer Atakan´ı arayarak, kendisi ve annesi Emsal Atakan´ı, yapılan açlık grevi ile ilgili olarak ifadeye çağırdığı öğrenildi. Polisin Zafer Atakan´a 'Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında' ifadelerinin istendiğini belirttiği öğrenildi. Ali İsmail´in abisi Gürkan Korkmaz da, kendisi ve annesi Emel Kokmaz hakkında da soruşturma açıldığını duyduklarını ancak kendilerine şu ana kadar bildirilen bir şey olmadığını söyledi. Savcılık soruşturması talimatı kapsamında ifadesi alınması istenilenler arasında bir günlük açlık grevi yapan Emel Korkmaz ve Emsal Atakan´ın yanı sıra açlık grevine destek verenlerin de bulunduğunu belirtildi.
Savcılığın ifade talimatı üzerine dün polise ifade verdiğini belirten Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Eşbaşkanı Hülya Kavuk, 100´e yakın kişinin ifadesinin istendiğini öğrendiğini belirtti. Kavuk, ifadesi istenilenlerin, ´Toplantı ve Gösteri Yüşüyüşleri Kanununa muhalefet´ ve OHAL´de ´izinsiz gösteri´ yapmakla suçlandığını söyledi.
Gezi olaylarında yaşamını yitiren Hataylı Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz´ın anneleri, Emsal Atakan ve Emel Korkmaz, ´Gezi Şehitleri Aileleri´ adına, 14 Mayıs Anneler Gününde yaptıkları Antakya Parkında yaptıkları açlık greviyle, Ankara´da başlattıkları süresiz açlık grevinin 67. gününde olan akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça´ya destek verdi, onların ve diğer atılanların mesleklerine geri dönmesini istemişti.
Anneler Korkmaz ve Atakan´ın, açlık grevi yaptıkları alana, 'İşi, onuru, ekmeği için 67 gündür süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça´nın talepleri kabul edilsin. Destek açlık grevindeyiz' yazılı pankart asılmıştı. Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, açlık grevine ilişkin, 'Biz anneyiz. Bütün haksızlıklara karşıyız ve haksızlıklara uğrayanların yanındayız, her zaman da olacağız. KHK ile mesleklerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın biran önce geri işlerine alınmalarını, okullarına, sınıflarına dönmesini istiyoruz. Biz, onlara ve Yüksel Caddesinde bulunanlara bir ses verebilmek için buradayız. Haksız yere açığa alınan ve atılanların tamamı mesleklerine geri dönmelerini istiyoruz' demişti.
Ali İsmail Korkmaz´ın annesi Emel Korkmaz da 'Bugün Anneler Günü ama artık bizim için bu günün hiçbir önemi kalmadı. Hiçbir önemi olmayan gün. Bu günde, KHK ile açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilenlerin sesi olabilmek için bugün açlık grevindeyiz' diye konuşmuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00