“Adalet arayanlara cesaret verdik”

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Çanakkale´de devam Adalet Kurultayı´nın büyük bir ilgi, coşku ve heyecanla başladığını belirterek, “Toplumun geniş bir kesiminde, ülkede egemen olan Adaletsizliğin yarattığı umutsuzluk, Genel Başkanı

28.08.2017 11:30:36 0
“Adalet arayanlara cesaret verdik”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Adalet Kurultayı´na ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, iktidarın darbe girişimini ‘güç devşirme fırsatına çevirerek ülkeyi KHK ‘ler ile yönetmesini eleştirdi. Topal, “AKP iktidarı, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrası, 20 Temmuz´da ilan ettiği OHAL ve yayınladığı hukuksuz KHK´lar ile ülkeyi yönetmeye başlamıştır. İktidarın darbe girişimini güç devşirme fırsatına çevirmesi ve ülkeyi KHK´larla yöneterek, hayatın her alanını dayanaksız KHK´larla düzenlemeye başlaması ve yönetim anlayışlarına muhalif olan bütün kesimlere yönelen anti demokratik, baskı ve sindirme girişimleri, demokrasimiz açısından kabul edilemez bir noktaya evirilmiştir” ifadesini belirtti.
Adalet çağrısını sürdürdüklerini ifade eden Milletvekili Topal, şunları kaydetti: “Mahkemelerimizin duvarında ‘Adalet Mülkün Temelidir´ yazar. Ancak, bu temel 20 Temmuz sonrası mevcut iktidar tarafından yıkılmış ve adalet üzerine hüküm kuran yargıçlar, parti devletinin çıkarları doğrultusunda hüküm vermeye başlanmıştır. Adaleti tek partinin inisiyatifine bırakan, parti devleti inşasına karşı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun liderliğinde on binlerle adımlanmaya başlanan Adalet Yürüyüşü, biz İstanbul´a yaklaştıkça yüz binlere, Maltepe Meydanında ise milyonlara ulaşarak, yeni bir ses yeni bir nefes oldu. Maltepe Meydanı´nda milyonlarca yurttaşımızla birlikte herkes için Adalet Çağrısı´nda bulunduk. Ankara´dan İstanbul´a 435 km´lik yürüyüşümüzle ülkedeki adaletsizlikleri duyurmaya, hukuksuz ve keyfi gözaltlarına, tutuklamalara karşı farkındalık yaratmaya çalıştık. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti´nin ön sözünün yazıldığı topraklardan, Çanakkale´den, emperyalizme meydan okuduğumuz ve zafer ile taçlandırdığımız, şehitlerimizin ebedi istiratgahı olan bu güzel coğrafyadan ‘Adaletsizliğe Geçit Yok!´ diyoruz. Adaletin bir gün herkese lazım olacağı inancı ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Türkiye´de hak, hukuk ve adalet talep eden ve hukuksuzluğa karşı çıkan herkesi, Cumhuriyet Halk Partisi´nin başlattığı Adalet Kurultayı´mıza davet ettik. Adalet arayanlara cesaret veren, umut olan kurultayımızda yaşamın her alanında, adaleti merkez alan çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi toplumun üzerine çöken umutsuzluğu ve ablukayı dağıtacak ve bu alanda da umut olmaya devam edecektir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22