Adalet, barış ve kardeşlik dileği

İskenderun Cemevinden aşure günü

GÜNCEL 16.09.2019 09:56:25 0
Adalet, barış ve kardeşlik dileği

Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem orucunun sona ermesi dolayısıyla İskenderun Cemevi´nde “Geleneksel Aşure Günü” etkinliği düzenledi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı şubesi, İskenderun Cemevi´nde 12 imamlar ve Kerbela şehitleri için tutulan matem orucunun ardından Aşure Günü etkinliği yaptı. İskenderun Cemevinde gerçekleştirilen aşure günü etkinliğine katılanlara aşure dağıtıldı, aşure duası edildi, Kerbela´da yaşamını yitirenlerin anısına deyişler söylendi, Ercan Kazım Özer Dede tarafından dua okundu.

Adalet, barış ve kardeşlik dileklerinin istendiği, Narlı Cemevi Semah ekibinin katıldığı etkinlikte, yurttaşlara aşure dağıtıldı. Cemevi´ndeki etkinliğe Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun ve Arsuz belediye meclis üyeleri, meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Halil ibrahim Ayaz´ın katılanları selamladığı konuşmasının ardından Hatay Milletvekili Tokdemir, “Asırlar da geçse Karbela katliamını unutmayacağız. Bu dönem birliğin, beraberliğin, kardeşliğin çok öne geçtiği bir dönem. Sevgili ehlibeyt dostları, hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Gününüz anlamlı olsun, kalplerimiz sevgiyle dolsun” diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da, bu günlerin anlamına uyun kutlanmasının sürmesini dileyerek, “Rabbim birliğinizi, beraberliğinizi, kardeşliğinizi daim eylesin. Bu özel günler birarada kardeşlik, hoşgörü, muhabbet içerisinde saygı ve sevgi çerçevesinde devam etsin. Yass-ı matem orucunu tutan kardeşlerimizin oruçlarının kabul olmasını diliyorum” ifadesini belirtti.
Arsuz Belediye Başkanı Güven de asırlar önce yaşanmış insanlık dramının bir matemi için biraraya gelindiğine belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu insanlık dramını hiçbir zaman unutmamak kaydıyla yaptığımız bu yas mateminde tekrar günümüzde yaşanan insanlık dışı katliamları hatırlayarak bunları lanetleyerek ve karşı durarak sizleri saygıyla selamlıyor ve hepimiz aydınlık bir dünya, adaletli, insanlığın ön planda olduğu bir dünya diliyorum.”
Hatay Milletvekili Şahin de bu günün Kerbela´da Yezit ve yezitlerin haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğini hatırlattığını belirterek, dünyada sevgi, kardeşlik ve barışın hakim olması dileğinde bulundu. Milletvekili Şahin, şunları kaydetti: “Dünden bugüne tüm dünya alemin kalbinden çıkan nasıl ki Kerbala´yı aklından çıkarmayanlar ve tüm insan alemi daima hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve haksızlığın karşısında dimdik duracaklar. Biz bütün insanlık tarihine barışı, kardeşliği ve sevgiyi anlatacağız. Ve buradaki canların her sözünün başında can ve sevgi vardır. Varolun ve tüm dünya alemine can ve sevgiyi hakim kılalım diyorum. Ve mateminize kalbimdeki yoğunlukla, üzüntüyle katılıyorum. Diliyorum ki hiçbir Yezit hiç bir şekilde böyle bir insanlık dramını dünya aleminde kimseye yaşatmasın.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23