“Adalet parolasıyla yoldayız”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, partilerinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan başlattığı ve 16. gününü tamamlayan Adalet Yürüyüşü´nün toplumun tüm kesimlerinden geniş bir destek bulduğunu belirtti.

30.06.2017 10:40:28 0
“Adalet parolasıyla yoldayız”

 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İstanbul Maltepe Cezaevi´nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada Serkan Topal, “Bugün İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile dertleşme imkânı bulduk. Kendisinin sağlığı ve morali gayet iyiydi, Adalet Yürüyüşü´nü takip ettiğini belirterek bütün katılımcılara selam söyledi” dedi. “Tahribatların yarası sarılacaktır” Türkiye´nin 12 Mart, 12 Eylül darbelerinin yarttığı ağır tahribata karşın yeniden demokrasi rotasına yöneldiğini hatırlattığı açıklamasında Milletvekili Topal, Türkiye´nin OHL ile yaşadığı sürecin sonuçlarını da saracağına inandığını kaydetti. “Türk insanı bu anti demokratik yönetim biçimini daha fazla taşımak istemiyor” diyen Topal, Kılıçdaroğlu´nun başlattığı yürüyüşün de tam bu nedenle geniş destek bulduğunu sözlerine ekledi.

“Yarın hukuk arayacaklar”
Topal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çok değil bundan üç beş yıl önce Türk ordusuna kumpas kuranlar bugün ya yurtdışında kaçaklar ya da ceza evlerindeler. O dönem kumpas davalarının savcısıyım diyen kişi ise bugün sarayda oturuyor. Yüksek Mahkemelerin hakim ve savcılarını belirliyor. Gelişmiş bir demokraside suç fiili olamayacak bir suçlamayla, Enis Ağabey şuan hüküm kesinleşmediği halde 14 gündür cezaevinde. Yalnız Enis Ağabey mi? İşini kaybettiği için bedenini açlığa yatıran Semih ve Nuriye hoca da cezaevinde. Bu sayıya yüzlerce tutuklu aydın yazar ve çizeri ekleyebilirsiniz. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Bugün hukuku yok sayanlar da yarın hukuk arayacaklar. O nedenledir ki herkes için adalet parolasıyla bir yola çıktık.”


Anahtar Kelimeler: Adalet parolasıyla yoldayız

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00