“Adalet yürüyüşü ile umut filizlendi”

Samandağ belediyesi bünyesinde çalışan 50 memur, Birleşik Kamu-İş´e bağlı Tüm yerel-Sen´e katıldı.

26.07.2017 11:58:53 0
“Adalet yürüyüşü ile umut filizlendi”

 Belediye çalışanlarının Tüm Yerel-Sen´e katılımı dolayısıyla gerçekleşen programa katılan Birleşik Kamu iş Genel Başkanı Hasan Kütük, Adalet Yürüyüşü ile Türkiye´de bir umudun filizlendiğini belirterek, ”Adaletin olmadığı yerde emek ve demokrasi de olmaz” dedi.

Ankara Güvenpark´tan başlayan ve 9 Temmuz´da İstanbul Maltepe´de mitingle sonuçlandırılan Adalet yürüyüşünün bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Birleşik Kamu iş Genel Başkanı Hasan Kütük, “Bu ülkede 9 Temmuz öncesi vardır. 9 Temmuz sonrası vardır. Ülkemizde bir umut filizlenmiştir. Ortak kaygımız emek,demokrasi cumhuriyettir. Çağdaş, laik demokratik tam bağımsız Türkiye özlemimizdir. Biz her koşulda yürümeye mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye işçi sınıfının yürekli önderi Kemal Türkler´in mücadelesi yolumuzu aydınlatacaktır” dedi.

Nehir: Yürüyüş yeni bir süreç başlattı”
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof.Dr.Mehmet Maden, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Samandağ CHP ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ahmet Yeşilağaç, Tüm Yerel-Sen Samandağ Temsilcisi Önder Şimşek, Tüm Yerel-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Akın´ın da katıldığı etkinlikte konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de Türkiye´de adalet yürüyüşünün bir çok şeyi değiştirdiği inancında olduğunu söyledi. Nehir, şunları ifade etti: “Türkiye adalet yürüyüşünden önceki Türkiye değil. Türkiye´de artık özellikle muhalif kendine inanan, kendine güvenen, birlikte olmanın gücünü farkına varan, köklü gidişata dur diyebilecek kudreti iliklerinde hissetmeye başlayan bir süreç yaşandı. Sendika bilinciyle belki daha devrimci bir çıkışın olabileceği ve Türkiye´ye ses verecek bir yapıya dönüşebileceği bir süreç ümit ediyorum. Bununla ilgili sizin de, işçi arkadaşlarımızın da, taşeronların da çalışma yaşamının her alanındaki insanların örgütlenmesi gerektiğine inanıyorum.”

“Haklar da sivil toplumun gücüne ihtiyaç var”
HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden de Adalet Yürüyüşü´nün örgütlü bir hareketle ortaya çıktığına dikkat çekti. Örgütlenmenin öneminin çalışma yapımındaki sonuçlarına da işaret eden Maden, şunları söyledi: “İşçi hakları, memur hakları, genel olarak insan haklarını ifade eden tez için mutlaka sivil toplumun gücüne ihtiyaç var. Çünkü modern ülkelerde modern yönetimlerde en temel itici güç, sivil toplum gücüdür. Sivil toplum gücünü harekete geçirmezseniz yöneticiler duyarsız kalabilir, o zaman ekonomik güçlerin altında kalabilirsiniz. Ama birisi çıkıp hakkımı istiyorum derse onu örgütleyebilmek ve hayata geçirmek… bunu yapabilirseniz sivil toplumu aktivite edebilirseniz. Her türlü hak böyledir, sivil toplumun itici gücüyle hareket eder.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23