‘Adalet Yürüyüşü´nü değerlendirdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun 25 gün süren ve 435 kilometrelik Adalet Yürüyüşü´nün ardından İstanbul Maltepe´de gerçekleştirilen mitinge katılan parti yöneticileri değerlendirmelerini sürdürüyor.

12.07.2017 12:03:10 0
‘Adalet Yürüyüşü´nü değerlendirdiler

Yürüyüşün değişik etaplarına katılarak destek veren ve son gün mitinge kalabalık bir grupla katılan CHP´nin samandağ ilçe örgütünün başkanı İbrahim Aydoğan, “Zincirleri kıra kıra adaleti kurmaya geldik. İstanbul´a Maltepe´ye insanlar adalet talebiyle geldi. En doğal hak olan adalet için yola çıkıldı. Bu insanlar her şeyin en iyisine layıktır. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi. 

Miting alanıyla ilgili gözlemlerini de paylaşan Aydoğan, 9 Temmuz Mitinginin tarihe not düşülmesi gereken bir etkinlikle gerçekleştirildiği kaydetti. Aydoğan, şunları belirtti: “24 gün boyunca devam eden Adalet Yürüyüşü´nün finali olarak İstanbul Maltepe´de Adalet Mitingi gerçekleştirildi. Türkiye´nin dört bir yanından adalet talep eden 2 milyonu aşkın kişi sabah Maltepe´de buluştu. Halk miting alanına sığmadı. Sanatçılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri, milletvekilleri de mitingteki yerini aldı. Miting alanında anons yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel sadece miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu anons etti. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise 1 milyon kişinin de miting alanı dışında olduğunu ve katılımın 2,5 milyon civarında olduğunu söyledi. Bu günü tarihe not düşmemiz gerekir.” “Adalet tesis edilene kadar haykıracağız”
Mitinge Samandağ´dan parti yöneticileri ve üyeleri kadar sade vatandaşların da katılımına dikkat çeken Belediye Başkanı Mithat Nehir de, “Bu ülkede adalet tesis edilene kadar adalet talebimizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Nehir, şu değerlendirmeyi yaptı: “Adalet yürüyüşünün başlangıcını yapan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adalet talebiyle 25. gündür yollardaydı. Bu yürüyüş adalet mitingiyle taçlandı. Bu ülke dün gibi idare edilemeyecek. Bugün dünden çok daha farklı, yarın bugünden çok daha iyi olacak diye ümit ediyorum. Bu ülkede adalet tesis edilene kadar bu talebimizi haykırmaya devam edeceğiz.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57