´Aday, temayülle belirlensin´

Erzin CHP, üyelerin katılacağı oylamayla başkan adayınhın belirlenmesini öneriyor

GÜNCEL 1.10.2019 11:58:31 0
´Aday, temayülle belirlensin´

Akın Bodur/İskenderun

CHP Erzin ilçe teşkilatı, partinin ilçe kongresinde başkan adayının yapılacak temayülle belirlenmesini ve buna en az üye sayısının yüzde 50´sinin katılımıyla yapılması konusunda bir uzlaşma metnine imza attı. CHP Erzin İlçe Başkanı Akif Özer ve yönetiminin imzaladığı metinde, önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresine ilişkin olarak, 'Güncellenmiş en son üyelerin yüzde 30´den fazlasının katlımıyla yapılacaktır. Temayül yoklaması olağn kongre takvimi açıklandıktan sonra delege seçiminden önce yapılacaktır. Temayül yoklaması Erzin belediye Düğün salonunda yapılacaktır. Temayül yoklama tarihi adaylarla birlikte belirlenecektir' ifadeleri yer aldı.
CHP´nin örgütlerden sorumlu Hatay İl Başkan Yardımcısı Akın Parlakyıldız da kararı destekledi. Parlakyıldız, 50 bin nüfuslu Erzin´de seçilecek CHP ilçe delege sayısının 78 olduğunu ve bu sayıya 13 kişiden oluşan ilçe yönetiminin de eklenmesi halinde kongrede oy kullanacak delege sayısı ancak 91´i bulduğunu ifade etti. Parlakyıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Pratik bir hesapla mevcut yönetim isterse demokrasi adı altında uygulayacağı birkaç taktikle görevini sürdürme sonucuna rahatlıkla ulaşabilir.
Ancak Erzin örgütümüzün sağduyulu başkanı, yöneticileri ve üyeleri, demokrasiyi ve hakkaniyeti hakim kılmak üzere, ülke siyasetine örnek olacak bir karar almış durumdadır. Dar bir alanda birbirini seçen çemberi kırıp, sayıları 810 civarında olan tüm üyelerin katılacağı ve bütün ilçe başkan adaylarının yarışacağı bir gayri resmi temayül yoklaması uygulayarak, en demokratik sonuçla aday sayısını teke düşürüp uzlaşı sağlamayı hedeflemektedirler. Bu uygulama girişimi, Tüzük ve yasalar bahanelerinin arkasında sığınarak, Antidemokratik yöntemlerle erklerine sıkı sıkıya bağlanan yöneticilerin aksine, istendiğinde Demokrasiyi uygulamanın çokta imkansız olmadığını ispatlamaktadır. Hasretle ihtiyaç duyduğumuz, parti içi demokrasi kanallarını sonuna kadar açacak olan bu uygulamayı desteklediğimi ve tüm örgütlere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek sürece katkı sunan başta Erzin CHP İlçe Başkanı Akif Özer olmak üzere, tüm partililerimize teşekkür ederim.'

CHP´de kongre takvimi belirlendi
Öte yandan CHP´de kongre takvimi de belirlendi. Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi, 8 Kasım´da mahalle delege seçimlerini, 14 Aralık 2019-27 Şubat 2020 tarihleri arasında ise ilçe kongrelerini yapacak. 2 Ocak 2020-3 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek. CHP´nin 37. Olağan Kurultayı´ ise nisan 2020´de yapılacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04