Aday belirleme sürecini eleştiren Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz: Ranta dayalı pazarlıklar ilçenin geleceğine ipotek koymuştur

.

19.02.2024 15:56:00 0
Aday belirleme sürecini eleştiren Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz: Ranta dayalı pazarlıklar ilçenin geleceğine ipotek koymuştur

 

İskenderun/SES
Samandağ Belediye Başkanı ve CHP aday adayı Refik Eryılmaz, üç aydır devam eden ve tabanda ciddi eleştiri ve tepkilere neden olan aday belirleme sürecinin tamamlandığını, belediye başkan adayının ilan edildiğini ifade ederek, "Depremin büyük yıkıma yol açtığı ilçemizde aday belirleme süreci maalesef çok uzun sürmüş ve iyi yönetilememiştir" açıklamasını yaptı.

"50 oyluk farkla aday belirlemesi, eleştiriye neden oldu" 
Yeniden aday olamayan Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, yöre halkına seslendiği açıklamasında, "Aday adayları ile görüşmek ve halkın nabzını tutmak için bölgeye iki defa heyet gönderilmiş, il ve ilçe örgütünün görüşü alınmış, yüz yüze ve telefon yoluyla anketler yaptırılmış ve son olarak örgüt gözetiminde temayül yoklaması yapılmıştır. Partimizin örgüt denetiminde yaptığı temayül yoklamasında şahsıma karşı 8 aday adayı ittifak yapmış ayrıca bu ittifakın içinde eski ilçe başkanları, eski belediye başkanları, bazı oda başkanları ve yeni-eski milletvekillerinin de yer aldığı ittifakın desteklediği adaya karşı başa baş bir mücadele verilmiştir. Genel merkezin bütün bu yapılan araştırmaları ve örgütümüzün düşüncelerini yok sayan bir noktadan sadece temayül yoklaması ile 50 oyluk farkı dikkate alarak aday belirlemesi, tabanda haklı bir tepki ve eleştiriye neden olmuştur" ifadesine yer verdi.

"Heyet raporlarında ismi zikredilmeyen kişiler adaylaştırıldı"
CHP genel merkezinin, büyükşehir ve Samandağ adayını belirleme sürecini yanlış yönettiğini ve parti tabanında huzursuzluğa yol açtığını belirten Eryılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: "Genel merkez tarafından bütün itiraz ve şikayetlere rağmen kamuoyunda ciddi eleştirilere maruz kalan ve güvensizlik oluşturan sıkıntılı ve çok başlı bir yapıya adaylığın verilmesi ile büyük bir vebalin ve sorumluluğun altına girilmiştir. Süreci hep birlikte takip edeceğiz. Bu tercih ile 130.000 nüfuslu ilçemize büyük bir haksızlık yapılmıştır. Partimizin 3 aydır yapmış olduğu araştırmalarda ne anketlerde ne örgüt görüşünde ne halk tabanında ne de heyet raporlarında ismi zikredilmeyen kişiler adaylaştırılmıştır. Siyasi miadını doldurmuş, halka güven vermeyen, toplumda kaygı ve tepkiye neden olan kişi ve kişilerin içinde yer aldığı bu ittifak ilçemizin geleceğine dair kaygıları arttırmıştır. Topluma güven vermeyen bu ittifak maalesef ilçemizin geleceği üzerinden ranta dayalı pazarlıklar yaparak adeta ilçemizin geleceğine ipotek koymuştur. Büyük yıkım yaşayan ilçemizde pazarlıklar, rant ve çıkar üzerinden yapılan bu ittifakı reddediyoruz. aşadığımız bu süreç değişim ve demokrasi maskesi ile izah edilemez. Görev yaptığımız bu 5 yıllık süreç içerisinde pandemi ve deprem gibi iki büyük felaketle mücadele etmek zorunda kaldık. Alanda ancak 1.5 yıllık bir çalışma süresi bulabildik. Bütün bunların dışında, iftira atıp hizmetlerimizi aksatmaya çalışan rant ve çıkar gurupları ile de mücadele etmek zorunda kaldık. Devam eden önemli projelerimizi bitirmek ve ilçemize kazandırdığımız hibelerin heba olmaması için bir 5 yıllık görev süresi daha talep etmiştik; ama maalesef bu haklı talebimiz Genel Merkez tarafından görmezden gelinmiştir. Bunun üzüntüsü içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Genel merkezin bu tercihinin yurt içi ve yurt dışından ilçemize kazandırdığımız hibeler ile devam eden projelerimizi sekteye uğratmasından derin bir endişe ve kaygı duyduğumu da belirtmek istiyorum. Görev süremiz boyunca bize inanan ve desteğini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, halkımızın bize emaneti olan bu kutsal görevi alnımızın akıyla tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Büyük bir şeffaflık içinde memleketimize hizmet etmeye çalıştık. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir çalışmanın içinde olmadık. Parsel satmadık, kredi kullanmadık, borç ödedik, yurt içinden ve yurt dışından hibe almak suretiyle birçok projemizi ilçemize kazandırdık. Özetle görevimizi alnımızın akıyla tamamlamanın haklı onurunu yaşıyorum. Bundan sonraki yaşamımızda yine halkımızın yanında yer almaya ilçenin sorunlarına sahip çıkmaya ve memlekete zarar vermeye çalışan rant, çıkar guruplarına karşı dimdik durmaya ve onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Önemli olan çok uzun süre o koltukta oturmak değil o koltukta oturduğun süre içersinde halkına dokunabilmek ve toplumda iz bırakabilmektir. Toplumumuza faydalı olabilmişsek ne mutlu bize."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19