“Adayınız Güler mi Savaş mı?”

Erdoğan´ın danışmanından Hatay yoklaması

GÜNCEL 31.01.2019 11:01:10 0
“Adayınız Güler mi Savaş mı?”

Sadet Berkyürek/İskenderun

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kampanya sürecini yürüten Faruk Acar´ın ANDY-AR Araştırma Şirketi tarafından 31 Mart yerel seçimine yönelik gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasında seçmene 2 isim soruldu: Lütfü Savaş mı İbrahim Güler mi?
Türkiye genelinde ‘ülke gündemiyle ilgili konularda bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdiklerini´ belirten ANDY-AR araştırma şirketi görüşmecisi, telefon yoklamasında seçmen profilini belirleyen soruların ardından siyasi eğilimine yönelik sorular yöneltti, 2 ittifak adayından hangisine oy vereceğini belirtmesini istedi. Görüşme süresince İbrahim Güler´in adının önce belirtilmesi de dikkat çekti.
Seçmen profiline ilişkin genel soruların ardından telefonla yapılan yoklamada,
“Ak Parti´nin Büyükşehir Belediyesi için adayının kim olduğunu biliyor musunuz? CHP´nin Büyükşehir Belediyesi için adayının kim olduğunu biliyor musunuz? Önümüzdeki dönem, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy kullanacak mısınız? Kendinizi hangi ittifaka yakın hissediyorsunuz? Sizin düşüncelerinize en yakın siyasetçi kimdir? 24 Haziran 2018´de gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinde hangi partiye oy vermiştiniz? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak adaylarından kime oy vermiştiniz? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur ittifakı adayı İbrahim Güler´i, Millet ittifakı Lütfü Savaş´ı aday gösterdi. Siz hangi adaya oy vereceksiniz? Siyasi duruş olarak kendinizi hangisiyle tanımlarsınız: Dindar, muhafazakar demokrat, Türk milliyetçisi, sosyalist, Atatürkçü, laik, Kemalist, liberal, sosyal demokrat, islamcı, ulusalcı, demokrat, muhafazakar milliyetçi” soruları yöneltildi.
Oy verilen, oy verilecek aday veya parti tercihi belirtmeyen görüşmecilere kişisel bilgilerin alınmayacağı, istatistik amaçlı olduğu, bilgilerin herhangi kişi ya da kurumla paylaşılmayacağı açıklamasının ardından hangi partiye oy verdiği ve iki adaydan hangisine oy vereceğini belirtmesini istedi. Görüş belirtmek istemeyenlere görüşmeci hangi adaya oy verileceğine ilişkin sorusunu yineleyerek, “Bu çalışmanın doğru sonuç verebilmesi için her partinin seçmenin görüşlerini almak istiyoruz. O nedenle bu soruların cevaplarını almak istiyorum” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57